Arad: Greva farmaciştilor, bucuria vracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu întotdeauna leacurile băbeşti sunt sănătoase, mulţi bătrâni aleg această variantă din cauza sărăciei. Ceaiurile, mierea, fructele, plantele, odihna şi căldura îi ajută pe mulţi arădeni să scape de bolile vârstei.

Lunile grele din timpul iernii le dau dureri de cap vârstnicilor. Ei spun că pensia mult prea mică nu le ajunge să-şi acopere în întregime reţetele eliberate de către medicii de familie.
Mai mult, greva japoneză anunţată de farmacişti a îngreunat şi mai mult situaţia. Hermine Schuszter are 68 de ani şi este în pensie la limită de vârstă. Cu toate că anii bătrâneţii nu o apasă încă prea tare, problemele de sănătate nu au întârziat să apară. Arădeanca are probleme cu inima, lucru care o determină să urmeze o alimentaţie şi un tratament medical foarte strict.

O plasă de medicamente
„În fiecare lună merg la medicul de familie pentru tratament. Am foarte multe medicamente pentru inimă pe care trebuie să le beau, însă toate la un loc costă mulţi de bani. Reţetele compensate încep să dispară, iar singura soluţie rămâne ceaiul din plante, care se găseşte în pieţe şi cu 0,50 lei cutia”, a explicat Hermine Schuszter.
Arădeanca scoate din buzunar câte 50 de lei lunar pentru medicamentele prescrise de medic. Tot ea spune că pentru boala la inimă ştie că cele mai sănătoase sunt ceaiurile din coada şoricelului. „Am mai multe reţete de infuzii. Ceaiul de bază pe care îl beau e coada şoricelului. Însă, tot pentru inimă, sunt bune şi frunzele de mentă, coada calului, cimbrişorul de câmp şi florile de soc. În timpul iernii evit plimbările lungi prin frig, căci nu îmi fac bine”, a continuat bătrâna.

Medicii nu recomandă acest tip de tratament
Leacurile băbeşti nu sunt recomandate de cadrele medicale care spun că acest gen de tratament poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. „Evident că un ceai e mult mai ieftin decât o cutie de medicamente, însă, efectul lui poate dăuna. Nu orice organism reacţionează eficient la tratamentele din bătrâni, de acea cel mai important e să se ţină cont de sfatul medicului”, a declarat Mărioara Varga, medic de familie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite