Bucureşti: Serbările de iarnă, anulate de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza gripei porcine nu se mai fac nici serbări
Din cauza gripei porcine nu se mai fac nici serbări

Preşcolarii şi şcolarii nu mai merg la circ, la teatru sau în excursii la munte din cauza pericolului gripei. Excursiile au fost stopate, iar serbările de sfârşit de an au fost restrânse în grădiniţele şi şcolile din Capitală.

Gripa porcină le-a stricat sărbătorile multor elevi bucureşteni. Asta pentru că excursiile programate din timp au fost amânate sau anulate atât în grădiniţe cât şi la ciclul primar, gimnazial sau liceal.

Directorul Grădiniţei „Micul Prinţ“, Cristina Asmarandei, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că a anulat excursiile tematice săptămânale la teatrul de păpuşi sau la circ. „Obişnuiam să mergem săptămânal cu copiii la Teatrul «Ţăndărică», la cererea părinţilor. Acum am anulat aceste activităţi, fiindcă aşa ni s-a recomandat“, a spus directorul.


Şi elevii şi-au luat adio de la excursii. Georgiana Despa este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „Vasile Alecsandri“ din Capitală. În această lună ar fi urmat să plece în excursie pe Muntele Baiului. „Urma să escaladăm muntele împreună cu domnul profesor de geografie. Ni s-a spus că nu mai putem pleca din cauza gripei porcine“, a spus dezamăgită Georgiana.

Fără serbări fastuoase
Gripa porcină a afectat şi serbările şcolare din această perioadă. Directorul Palatului Copiilor, Radu Vasilescu, a declarat că multe grădiniţe, în special cele particulare, obişnuiau în anii trecuţi să închirieze sălile instituţiei pentru organizarea serbărilor şcolare.

„Ca măsură de siguranţă împotriva gripei porcine, unele grădiniţe au renunţat să mai închirieze sălile, iar altele chiar şi-au anulat serbările la Palatul Copiilor“, a explicat directorul. Un astfel de exemplu este grădiniţa „Olga Gudynn“ , ce ar fi trebuit să organizeze în următoarele zile serbări pentru cei aproximativ 500 de preşcolari. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, serbările vor avea totuşi loc în incinta grădiniţei, într-un cadru mult mai restrâns.
Zeci de unităţi de învăţământ din Capitală au fost închise şi au avut clase închise în ultima lună, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

„Nu este o interdicţie!“

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat că inspectoratul a trimis şcolilor o adresă încă de la înregistrarea primelor cazuri de gripă, prin care a recomandat limitarea şi reprogramarea excursiilor, a simpozioanelor şi a banchetelor. „În şcolile unde am avut focare am recomandat anularea activităţilor. Nu este o interdicţie!“, a spus Marian Banu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite