1.000 de tone de cauciuc au ars

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De dimineaţă, focul încă ardea mocnit. Peste o mie de tone de cauciucuri au ars ieri seară în satul Telechiu, comuna Ţeţchea din judeţul Bihor.

Incendiul a avut loc lafabrica de reconversie a cauciucului „Pyroinvest”, transmit agenţiile de presă. Nu
s-au înregistrat victime umane, dar un fum gros a creat probleme localnicilor. Circa 50 de pompieri cu zece autospeciale au luptat ore în şir pentru stingerea focului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, lt. Camelia Roca, nu se cunosc deocamdată cauzele incendiului. Se presupune că unul dintre furtunuri s-a supraîncălzit, s-a spart şi a împrăştiat combustibil, mai multe cauciucuri luând foc. Pompierii estimează că pagubele materiale rezultate în urma incendiului se vor ridica la ordinul sutelor de mii de euro. În zilele următoare vor fi evaluate inclusiv pagubele ecologice, deoarece fumul s-a văzut de la zeci de kilometri depărtare.

Investiţie unică

Un bilanţ provizoriu arată că au ars peste 1.000 de tone de cauciuc, mai multe birouri ale fabricii au fost făcute scrum, centrul de comandă, dar nu şi reactorul. Unul dintre investitori, avocatul Petru Trif, a declarat, citat de Agerpres, că este extrem de afectat de dezastru, fiind o investiţie unică în Europa, care avea ca scop reconversia cauciucului.
„Noi am investit cu gândul să apărăm mediul înconjurător şi nu să provocăm poluare prin arderea cauciucului. Suntem foarte copleşiţi de acest dezastru şi de implicaţiile pe care le vom suferi, chiar dacă am avut toate aprobările de la mediu şi celelalte forme legale pentru a ne desfăşura activitatea”, a precizat avocatul Trif.

Planuri de extindere

La fabrica din Telechiu, situată între Oradea şi Aleşd, pe drumul E 60, se prelucrau zilnic 18 tone de cauciuc. Intenţia investitorilor de la „Pyroinvest” era să se extindă şi să prelucreze 20.000 de tone de cauciuc pe an, aici fiind aduse toate cauciucurile uzate din ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite