O tonă de gunoaie, adunate de pe plaja constănţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plaja municipiului Constanţa a fost igienizată în weekend de voluntarii organizaţiei ecologiste Mare Nostrum. Cele 30 de persoane care au participat la acţiune au operat simultan, pe cinci

Plaja municipiului Constanţa a fost igienizată în weekend de voluntarii organizaţiei ecologiste Mare Nostrum. Cele 30 de persoane care au participat la acţiune au operat simultan, pe cinci sectoare de plajă, între Pescărie şi plaja Modern (cunoscută şi sub numele de plaja "La trei papuci"). În trei ore au fost adunate aproximativ 1.000 de kilograme de deşeuri.

Aproximativ 300 de kilograme au fost colectate selectiv, depozitate în saci de plastic şi apoi predate spre reciclare. E vorba de sticlele de plastic, foliile de plastic, sticlele obişnuite, obiecte de aluminiu (cutiile de bere şi sucuri) şi alte metale (capace, sârme etc.). Voluntarii au adunat, de asemenea, şi 700 kilograme de deşeuri menajere, precum şi alte deşeuri rezultate din materialele de construcţii.

Cosmin Bârzan, coordonator de proiecte la Mare Nostrum, a precizat că atât administratorii plajelor, cât şi toţi cei care îşi petrec vacanţele pe litoralul românesc ar trebui să fie mai atenţi faţă de păstrarea curăţeniei. Reprezentanţii organizaţiei ecologiste susţin că autorităţile locale ar trebui să se implice mai mult în monitorizarea şi sancţionarea celor care abandonează astfel de deşeuri pe plajă.

Şi de data aceasta, voluntarii au găsit pe sectoarele de plajă pe care le-au igienizat diverse obiecte inedite, precum o carcasă de monitor, pantaloni tip blue-jeans, încălţăminte, umbrele stricate sau obiecte de igienă intimă.

Acţiunea de igienizare a plajei a fost derulată cu sprijinul Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral, care a pus la dispoziţie un tractor cu remorcă pentru transportul deşeurilor. Prin această acţiune, reprezentanţii organizaţiei non-guvernamentale Mare Nostrum trag un semnal de alarmă la adresa autorităţilor: "Gunoiul dăunează grav sănătăţii plajei şi a utilizatorilor acesteia!"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite