"Nu voi tolera cenzura la radioul public"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Saptamana trecuta, Consiliul de Administratie a votat o noua organigrama, care reduce cu 40% numarul directorilor Societatii Romane de Radiodifuziune. Initiativa apartine Mariei Toghina, a doua femeie

Saptamana trecuta, Consiliul de Administratie a votat o noua organigrama, care reduce cu 40% numarul directorilor Societatii Romane de Radiodifuziune. Initiativa apartine Mariei Toghina, a doua femeie care conduce radioul public, in cei 77 de ani de cand exista institutia. Are 34 de ani abia impliniti, un copil de 11 luni, a terminat Dreptul si este jurnalist de 15 ani, toti petrecuti in radio.
- Rodica Culcer vrea sa faca rating cu stirile TVR, dupa modelul BBC. Care este strategia prin care radioul public vrea sa recastige prestigiul moral si audienta pierdute?
- Sunt convinsa ca vom recastiga audienta, in primul rand prin informatiile credibile transmise. In ultimele trei luni, nimeni nu a mai pus sub semnul intrebarii echidistanta, corectitudinea si echilibrul radioului public, iar semnalul de normalitate a fost dat prin revenirea radiojurnalului de la ora 7.00, la formatul ,Madosa", care in trecut ne-a pozitionat ca lider de piata pe acest tronson orar. Apoi, vom lansa in toamna aceasta o grila care propune emisiuni interactive ce ne apropie de public, in care informatia este comentata si pusa in context. Prin fiecare decizie pe care o iau incerc sa fac astfel, incat Radio Romania sa redevina un reper de moralitate. In primul rand, prin politica editoriala si in al doilea rand, prin reforma interna. Decizia ca posturile de conducere sa se reduca cu 40% a avut la baza profunde ratiuni care tin de moralitate: trecem printr-o perioada dificila din punct de vedere economic si am considerat normal sa reducem cheltuielile acolo unde erau nejustificate, adica sa ,taiem" de pe statul de plata sefi care isi dublau competentele.
- Cum veti garanta ca presiunile politice nu vor influenta in nici un fel SRR?
- Garantia va fi data de atitudinea mea. Sunt convinsa ca, daca ar exista vreodata suspiciunea ca o anumita decizie editoriala ar fi fost luata ca urmare a unor presiuni politice, oamenii din radio ar reactiona, asa cum au facut-o si in trecut. Va asigur ca voi supune orice astfel de suspiciune dezbaterii Consiliului de onoare si ca nu voi tolera pe durata mandatului meu cenzura sau amestecul politicului in productia editoriala a radioului.
- Ce va cuprinde grila de toamna-iarna a postului?
- Grila de toamna va cuprinde emisiuni in care informatia este comentata si pusa in context, line-uri in care ascultatorii vor putea regasi, de luni pana vineri, la aceeasi ora, acelasi tip de informatie. Paul Grigoriu are un proiect-surpriza pentru aceasta toamna, o emisiune pe care o va realiza de luni pana vineri si pe care abia astept sa o ascult. Iar noptile se vor deschide publicului tanar care speram sa fie atras de emisiunile noastre interactive. As mai mentiona o rubrica zilnica la care tin foarte mult, ,Ziarul de maine", care va da posibilitatea ascultatorilor sa afle de seara care sunt subiectele interesante sau incitante pe care un ziar sau altul le propune in editia din ziua urmatoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite