La tocmeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul este împărţit între PSD şi PD-L Consiliile locale din Capitală vor fi dominate în următorii ani de PD-L şi PSD. Celelalte partide, PNL, PNG şi PC, vor conta numai dacă

Bucureştiul este împărţit între PSD şi PD-L

Consiliile locale din Capitală vor fi dominate în următorii ani de PD-L şi PSD. Celelalte partide, PNL, PNG şi PC, vor conta numai dacă vor face alianţe.

Rezultatele parţiale ale alegerilor locale din Capitală au furnizat câteva surprize la nivelul Consiliului General, dar şi la cele ale sectoarelor. La Primăria Capitalei, conservatorii nu vor mai avea consilieri, însă vor apărea membri ai PNG.

Fotoliul de edil al Capitalei este disputat, aşa cum se vede şi în infografie, între "independentul" Sorin Oprescu, susţinut de PSD, şi democrat-liberalul Vasile Blaga. Însă, pentru a avea majoritate în consiliu, cei care vor deveni primari trebuie să facă înţelegeri cu adversari declaraţi.

La Primăria Capitalei oricine iese primar are nevoie de o alianţă pentru a domina consiliul. PD-L trebuie să se gândească la un pact cu PSD sau chiar cu PNL, aşa cum a fost pe timpul alianţei DA. Pentru turul 2 al alegerilor pentru Primăria Capitalei, PD-L nu poate intra la negocieri decât cu partidele mici.

Liberalii condiţionează susţinerea lui Oprescu

Independentul Sorin Oprescu va fi susţinut de social- democraţi, însă trebuie să conteze şi pe voturile unui grup puternic de consilieri, adică PD-L sau PNL şi celelalte două partide, PNG şi PRM, care au şansa depăşirii pragului electoral.

Ieri, unii lideri liberali anunţau susţinerea condiţionată a lui Oprescu, alţii puneau unele condiţii. Bogdan Olteanu condiţiona susţinerea PNL-ului pentru unul dintre cei doi candidaţi "în măsura în care Sorin Oprescu poate avea un program credibil şi Vasile Blaga se poate lepăda de Satana".

Surse din PSD susţin chiar că Sorin Oprescu s-ar fi înţeles cu Ludovic Orban. Astfel, Oprescu i-ar oferi lui Orban funcţia de viceprimar în schimbul voturilor PNL.

Rezultatele au fost furnizate de Biroul Electoral Municipal, la ora 18.00, după procesarea a peste 60% din secţiile de votare.

Îl putem susţine pe Sorin Oprescu în măsura în care poate avea un program credibil şi pe Vasile Blaga dacă se poate lepăda de Satana
Bogdan Olteanu, coordonatorul campaniei PNL

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite