O nouă terapie împotriva SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicat în asocierea cu alte medicamente antiretrovirale, Prezista este un inhibitor de protează folosit în tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), la pacienţii

Indicat în asocierea cu alte medicamente antiretrovirale, Prezista este un inhibitor de protează folosit în tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), la pacienţii adulţi care au prezentat eşec la mai mult de un regim terapeutic specific afecţiunii.

Acest medicament nou se adaugă celor peste 20 de medicamente disponibile în tratarea HIV/SIDA. Studiile clinice au demonstrat că acest medicament a redus semnificativ încărcătura virală la pacienţii pentru care opţiunile terapeutice erau limitate.

Din luna iulie a acestui an, Prezista se află pe lista medicamentelor care se eliberează gratuit, prin programul naţional HIV/SIDA. "Este un medicament care se prescrie la persoanele de peste 13 ani.

Posibilele efecte secundare pe care le are (diaree, erupţie cutanată, greaţă, durere de cap) dispar la două-trei săptămâni de la începerea tratamentului", a explicat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite