Teo Trandafir: "Nu intru în politică să inventez gaura de la covrig sau apa caldă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PDL la Camera Deputaţilor în Colegiul 19, Teo Trandafir, a declarat că nu vrea să intre în politică pentru a "inventa gaura de la covrig sau apa caldă" şi nici nu-şi doreşte să fie un "politician cu lozinci". Ea a declarat, în cadrul emisiunii "Naşul" de la B1 TV, că cei care au criticat-o pentru decizia de a intra în politică nu au înţeles-o.

"Până şi prieteni de-ai mei îmi spun «băi, tu în atâţia ani, nu ne-ai minţit niciodată cu nimic». Cu ce? Ei nu au înţeles că eu nu vreau să fiu un politician cu lozinci, nu sunt făcută aşa. Îmi doresc din suflet să fac bine. Dacă eu pierd alegerile astea, mă întorc la treburile mele, nu se crapă pământul. Dar eu cred cu putere că oamenii au nevoie de mine pentru că sunt proaspătă din punct de vedere politic. Nu am avut timp să mă plictisesc, să mă aliez, să mă pătez. Nu cred că cetăţeanul îşi doreşte un om pătat", a explicat Teo Trandafir.

Ea s-a arătat convinsă că peste câţiva ani, ziariştii care au criticat-o vor veni să îşi ceară scuze, anticipând că presa îi va fi un bun aliat când va ajunge în Parlament.

"Păşesc într-o zonă care mie mi-e cunoscută oarecum. Acum încă nu înţeleg nişte lucruri. Eu am văzut o groază de politicieni la televizor. Şi spuneau aşa frumos, de îţi venea să crezi, nu alta. Şi apoi aşteptai rezultatul muncii lor. Sincer, mare lucru nu vedeai. Şi atunci am stat şi m-am gândit mă, la ce foloseşte politica asta? Şi întrebându-mă, mi-am zis de ce să nu văd? Totul a pornit de acum vreo câţiva ani, când  am început să facem caravane. Prima caravană a avut drept scop să văd unde stă omul în casa lui, când se uită la noi. Şi ne-am dus la Iaşi, Timişoara, Cluj, unde vrei tu. Sigur că n-am văzut numai asta şi am început să văd cum se trăieşte în România, cum arată casele din România, cum arată copiii din România. Nu erau deloc ce credeam eu. Le trebuia mai mult. Sigur că era frumos să-i fac să râdă, să le aduc un pic de bucurie, dar m-am gândit că aş putea să le aduc mai mult decât atât", a precizat candidatul PDL.

Ca viitor parlamentar, Teo a menţionat că vrea să se ocupe de de drepturile copiilor şi de problema adopţiilor. "Nu vreau să intru în politică să inventez gaura de la covrig sau apa caldă. Dacă legile există, efectivitatea lor e foarte scăzută, şi atunci eu ca parlamentar trebuie să mă duc să văd unde s-a încurcat aţa. Mă bag într-o chestiune care priveşte copii. Cu asta nu te joci, pentru că dai socoteală şi nu statului sau poporului român, dai pe partea aialaltă. Sigur, poţi să te joci cu alte lucruri: cu bani, cu clădiri, cu obiecte, cu afaceri, nu cu soarta unor copii", a spus Trandafir.

Referitor la planurile în calitate de parlamentar, fosta vedetă PRO TV are în plan înfiinţarea unor centre de zi şi a unui tribunal  pentru copii. "Ne gândeam să înfiinţăm nişte centre de zi, în care copiii cu vârste între 7 şi 14 ani, ai căror părinţi lucrează prea mult sau sunt plecaţi prin străinătate, să poată veni, să fie sub supravegherea unor studenţi de la facultăţi de specialitate, să li se dea şi o gustare, să fie supravegheaţi când îşi fac temele şi în funcţie de programul lor, să vină să petreacă acolo timpul împreună. În felul ăsta încercăm să evităm şi infracţionalitatea şi ceea ce se numeşte anturaj. Pentru că există supraveghere.

Şi ar mai fi o idee: există părinţi care îşi trimit copiii la cerşit. Ştii cât îţi ia ca să decazi din drepturi un asemenea părinte? Ani. Pentru că nu există o instituţie care să se ocupe de asta." La această problemă, Teo vede ca soluţie înfiinţarea unui tribunal al copilului şi familiei.

"Ideea e următoarea: pe tine nu te interesează absolut deloc ce se întâmplă în stânga şi în dreapta. Îţi creezi un culoar, acest culoar este binele cetăţeanului. Ţi l-ai propus pe ăsta, ai reuşit să-l rezolvi, nu te opreşte nimeni. Singurul lucru e să nu te abaţi de la principiile cu care ai plecat. Ceea ce e simplu", a adăugat Teo, menţionând că nu vrea să promită lucruri măreţe pe care să nu le poată duce la bun sfârşit.

"Eu nu asfaltez, nu. Jur! Hai să promitem exact ce putem face. Nu mă duc la oamenii ăştia să-i mint pe ei. Am 42 de ani, cum mi-ar sta să fiu catalogată drept o mincinoasă? Nu am făcut-o în atâţia ani de televiziune, nu fac parte din caracterele murdare", a completat Teo.

Referindu-se la poziţia dificilă în care îl pune pe Mircea Badea, angajat la trustul lui Dan Voiculescu, intrarea ei în politică, Teo Trandafir a spus că nici măcar mogulul nu e mai important decât prietenia ei cu Badea. "Între Mircea Badea şi mine nimic nu e mai important decât prietenia asta, nici mogulul , nici nimeni. Noi suntem prieteni, şi o să rămânem până la moarte. Dacă mie îmi dă Mircea acum telefon şi îmi spune că are nevoie de braţul meu drept, eu nu îl întreb pentru ce îi trebuie. Îţi cer un şuriu, rezolvăm şi i-l trimitem prin curierat. Asta e relaţia".

În timpul emisiunii, la geamul platoului din emisiunea "Naşul", două persoane au afişat un cearşaf inscripţionat cu mesajul "Susţinem Teo deputat, rating în politică".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite