La televizor, în noaptea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Furdui (TVR 1) şi Sergiu Voicu (Realitatea TV) lucrează când alţii beau şampanie şi petrec. Multe dintre emisiunile pe care le vedeţi la televizor de Revelion sunt înregistrate. Există totuşi câţiva reporteri şi prezentatori de ştiri care lucrează chiar şi în această noapte.

Tudor Furdui va fi în direct de Revelion la TVR 1 şi aceasta nu este prima dată când se întâmplă ca el să fie la serviciu, în timp ce alţii petrec cu familia sau cu prietenii. „Sunt obişnuit.

La ştiri este foc continuu, aşa că nu există an când să nu lucrez, fie de Crăciun sau Revelion”, spune Tudor.

Sergiu Voicu de la Ştirile Realitatea TV spune că orice reporter care lucrează în televiziune de ani buni a prins, cu siguranţă, un Revelion la serviciu.

„Şi, dacă stăm să ne gândim puţin... dacă începem anul prin muncă şi voie bună, aşa ar trebui să ne meargă tot anul, prin urmare... nici nu este aşa de rău”, adaugă Sergiu.

Amintiri dintr-o zi specială

Ca orice reporter, Sergiu a trecut şi prin întâmplări amuzante în timp ce era la serviciu. Una dintre ele, chiar în seara dintre ani. „Eram în Braşov şi în noaptea de Revelion mă aflam în Piaţa Sfatului.

La 12.00 noaptea, când s-au desfăcut şampaniile, am fost strânşi în braţe şi pupaţi de oamenii de acolo, iar apoi luaţi la dans (eu şi ai mei colegi de filmare)”, povesteşte reporterul Realitatea TV.

Tudor Furdui îşi aminteşte că nu seara de Revelion era cea grea pentru cei care fuseseră de serviciu, ci ziua de 1 ianuarie.

„Au fost ani când unii colegi nu-şi reveneau mai deloc după petrecerea din noaptea de Revelion şi atunci singura soluţie era să-i culcăm câteva ore pe un fotoliu sau să-i trimitem acasă... Partea mai proastă era că trebuia să lucrăm noi şi pentru ei”, spune prezentatorul de la TVR.

Meseria cere sacrificii

Sergiu şi Tudor vor recupera, mult mai târziu, momentele petrecute la serviciu, pentru că ambii lucrează şi în zilele imediat următoare.

„Voi recupera tot prin muncă, lucrez din 28 decembrie până pe 6 ianuarie, fără pauză, am o zi liberă şi apoi lucrez iar două săptămâni, fără zile libere... Meseria cere sacrificii”, spune Sergiu Voicu, reporterul Realitatea TV.

„Dar de Sfântul Ion sunt liber şi cunosc atât de mulţi Ioni...”, adaugă el, râzând. Tudor Furdui, care va lucra şi după Revelion, în fiecare zi până pe 4 ianuarie, are un băieţel de doi ani, aşa că va sta „mai mult pe lângă casă”, în primele zile ale anului 2009.

image

Dacă începem anul prin muncă şi voie bună, aşa ar trebui să ne meargă tot anul, prin urmare... nici nu este aşa de rău

image


Sergiu Voicu
reporter Realitatea TV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite