Noi tehnici de relaxare corporală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovirea solului cu călcâiele sau simularea mersului echilibrează centrii energetici ai organismului O tehnică de practicare a exerciţiilor fizice, provenită de la vechii şamani

Lovirea solului cu călcâiele sau simularea mersului echilibrează centrii energetici ai organismului

O tehnică de practicare a exerciţiilor fizice, provenită de la vechii şamani mexicani, poate ajuta corpul să se relaxeze. Seriile de exerciţii induc în corp o stare de bine.

Tensegritatea reprezintă un sistem de mişcări fizice care urmăresc redirecţionarea energiei corporale nefolosite către centrele deficitare din organism.

Cuvântul combină doi termeni: tensiune (acţiunea prin care se contractă şi se relaxează tendoanele şi musculatura corpului) şi integritate (acţiunea de a privi trupul ca pe o unitate robustă, completă şi perfectă).
Carlos Castaneda, autorul volumului "Pase magice", dezvăluie celor preocupaţi de menţinerea sănătăţii prin intermediul gimnasticii corporale câteva serii de exerciţii standard pentru redirecţionarea energiei şi îmbunătăţirea condiţiei fizice.

În primul rând, grupul care execută pasele magice trebuie să se detaşeze complet de agitaţia zilei. Pasele specifice tensegrităţii pot fi repetate ori de câte ori este nevoie pentru eliberarea maximă de energie şi echilibrarea acesteia în corp.
Seriile de exerciţii pot fi practicate în familie după ce au fost învăţate în grupuri organizate şi conduse de specialişti.

Serii de exerciţii fizice

1 "Amestecarea energiei" este un exerciţiu fizic executat prin lovirea solului cu călcâiele. Este o "pasă magică" asemănătoare cu mersul pe loc. Se ridică genunchiul drept, iar greutatea corpului este susţinută de celălalt picior. Apoi, coborâm piciorul şi simulăm mersul fără să ne deplasăm din locul respectiv. Ne sprijinim pe călcâie şi simulăm acelaşi lucru cu ambele picioare. În următoarea etapă vom ridica genunchiul stâng şi vom repeta pasele practicate cu genunchiul drept. Apoi deplasăm greutatea corpului înainte şi înapoi. În acest fel, în organism apare senzaţia de bine care se instalează în regiunea pelviană.

2 Seria pentru pântece adună energie pentru această zonă a corpului. Din această serie de exerciţii, cea numită "Tragerea energiei din părţile laterale ale picioarelor" este semnificativă. Ţineţi mâinile pe lângă corp şi mişcaţi-le în tremur continuu. Apoi împingeţi mâinile în jos, flexaţi genunchii şi descrieţi cu mâinile cercuri mici. În tot acest timp, inspiraţi şi expiraţi. La sfârşit inspiraţi profund.

3 Aplecaţi-vă şi prindeţi cu mâinile părţile laterale ale picioarelor. Mâinile, cu degetele încleştate, încep să urce printr-o mişcare de frecare, de-a lungul părţilor laterale ale picioarelor, până la şolduri. Expiraţi, în timp ce frecaţi palmele de centrii de vitalitate ai şoldurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite