O nouă tehnică artistică: picturile interactive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de oameni de ştiinţă britanici şi americani a pus la punct o tehnică revoluţionară care permite picturilor digitale să recunoască starea emoţională a privitorului şi să

O echipă de oameni de ştiinţă britanici şi americani a pus la punct o tehnică revoluţionară care permite picturilor digitale să recunoască starea emoţională a privitorului şi să "reacţioneze" în mod corespunzător.
O faţă încruntată va determina schimbarea tonalităţii cromatice, cu accent pe culorile întunecate şi tuşee mai apăsate; în schimb o faţă veselă va avea ca efect o cromatică mai vibrantă şi tuşee mai subtile. Cu alte cuvinte, va exista o relaţie interactivă între privitor şi imaginile pe care le admiră. O cameră digitală conectată la un computer şi aşezată deasupra picturii surprinde chipul privitorului, transmiţând expresia sa facială computerului respectiv pentru a fi analizată. Pe baza unui program special, în funcţie de această expresie - fruntea mai încreţită, colţurile gurii lăsate în jos sau, dimpotrivă, destinse, căutătura ochilor ş.a.m.d. - computerul îşi dă seama de starea privitorului şi dă o comandă, permiţând imaginii digitale "să răspundă" în mod corespunzător.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite