Un satelit de mărimea unei maşini va cădea necontrolat pe Terra duminică, dar nu în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate zonele de sub orbita ROSAT, care se întind până la 53 de grade latitudine nordică şi sudică, pot fi afectate de fragmentele desprinse din acest satelit
Toate zonele de sub orbita ROSAT, care se întind până la 53 de grade latitudine nordică şi sudică, pot fi afectate de fragmentele desprinse din acest satelit

Un satelit german de mărimea unui automobil, ROSAT, va cădea necontrolat pe Pământ, într-o zonă ce nu a fost deocamdată identificată. Impactul va avea loc duminică, în intervalul orar 01.30 - 07.00, ora României.

UPDATE 23:45 Satelitul german ROSAT, care va cădea necontrolat pe Pământ, într-o zonă care nu a fost deocamdată identificată, cel mai probabil duminică, nu va lovi Europa, a anunţat Agenţia spaţială germană pe site-ul ei oficial.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Centrul german pentru aeronautică şi industria aerospaţială (DLR), satelitul va reintra în atmosfera terestră cu o viteză de circa 28.000 de kilometri/ oră, în intervalul sâmbătă, ora 23.30 GMT - duminică, ora 05.00 GMT (duminică, 01.30 - 07.00, ora României).

Agenţia spaţială germană a anunţat că satelitul scos din funcţiune în 1999 va cădea pe pământ în intervalul cuprins între orele 18.00 GMT (sâmbătă) şi 12.00 GMT (duminică) (20.00-14.00, ora României).

Momentul şi locul intrării satelitului ROSAT în atmosferă nu pot fi calculate cu precizie. Heiner Klinkrad, de la Agenţia Spaţială Europeană, a declarat într-o înregistrare video difuzată pe site-ul Agenţiei spaţiale germane că aceste informaţii vor fi aflate abia cu o oră-două înainte de impact.

Satelitul german ROSAT, ce cântăreşte două tone şi jumătate, va reintra în atmosfera terestră cu o viteză de circa 28.000 de kilometric pe oră, potrivit specialiştilor de la Centrul german pentru aeronautică şi industria aerospaţială (DLR).

Potrivit ultimelor estimări, aproximativ 30 de bucăţi din acest satelit ar putea cădea pe Terra, greutatea lor totală ridicându-se la 1,7 tone.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite