Noi telefoane mobile pentru segmentul de mijloc şi de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de telefoane mobile au lansat dispozitive cu preţuri cuprinse între 135 şi 700 de euro Tendinţa marilor producători mondiali de telefoane mobile este să lanseze modele cât

Producătorii de telefoane mobile au lansat dispozitive cu preţuri cuprinse între 135 şi 700 de euro

Tendinţa marilor producători mondiali de telefoane mobile este să lanseze modele cât mai sofisticate, care beneficiază de tehnologie de ultimă generaţie, la preţuri din ce în ce mai accesibile. Funcţii cu care acum câţiva ani erau dotate doar terminalele scumpe (care costau mii de euro), se regăsesc din ce în ce mai des în pachetul de bază al unor telefoane al căror preţ nu depăşeşte 700 de euro.

Tehnologie optică Carl Zeiss disponibilă pe mobil

Nokia 6500 slide are o cameră de 3,2 megapixeli de înaltă calitate, cu tehnologie optică de la Carl Zeiss. Aceasta reprezintă o premieră pentru segmentul de mijloc de telefoane cu cameră, prin integrarea tehnologiei optice Carl Zeiss, care oferă performanţe mult mai bune pentru imagini. Mai deţine focalizare automată, bliţ cu LED dublu şi zoom digital de 8x. Imaginile şi secvenţele video pot fi vizionate chiar şi pe orice televizor cu conector RCA standard. Suportul pentru conectarea TV permite, de asemenea, participarea simultană a mai multor persoane la un apel video.

Ca design, Nokia 6500 slide deţine o carcasă de inox cu un înveliş dur de protecţie împotriva uzurii, zgârieturilor şi chiar împotriva imprimării amprentelor. Tehnica de construcţie a mecanismului glisant face ca telefonul să fie manevrat cu uşurinţă şi în acelaşi timp să permită acţiunea fluidă şi uşoară asupra mecanismului de deschidere, similară telefoanelor din gama de vârf. Nokia 6500 slide urmează să fie disponibil în trimestrul al treilea din 2007 la preţul estimativ de 370 Euro.

Nokia 6267, un telefon multimedia

Datorită aplicaţiilor multimedia şi tastelor dedicate pentru conţinutul media, telefonul Nokia 6267 face ca ascultarea de muzică, vizionarea de secvenţe video şi de fotografii să devină accesibilă oricărui utilizator. Telefonul deţine o cameră de 2 megapixeli cu bliţ şi zoom digital 8x, utilizează tehnologia 3G pentru apeluri video şi pentru descărcarea de conţinut şi navigarea rapidă pe Internet. Are un design pliabil şi etalează o tastatură de dimensiuni mari, un afişaj de înaltă rezoluţie, calendar, organizer şi suport pentru extinderea memoriei cu până la 4GB, pentru stocarea de secvenţe video, imagini şi muzică. Nokia 6267 are o durată de convorbire de 6,5 ore şi până la 12,5 zile durată în regim de aşteptare. Preţul estimativ de comercializare al dispozitivului Nokia 6267 este de 240 Euro, fără taxele şi subvenţiile aplicabile produsului.

2 megapixeli şi radio FM, la 135 de euro

Nokia 3500 classic este un telefon mobil uşor de utilizat, elegant şi accesibil care oferă funcţii tradiţionale, încorporate într-un design atemporal. Nokia 3500 classic urmează să fie disponibil într-o gamă de culori vii, cu tastatură atrăgătoare şi finisaje colorate. Nokia 3500 classic dispune de radio FM, cameră de 2 megapixeli, funcţii pentru mesaje instantanee şi spaţiu pentru stocarea a 2000 de contacte. Telefonul are o durată de convorbire de 3 ore şi o durată în regim de aşteptare de 12 zile. Preţul estimativ de comercializare al dispozitivului Nokia 3500 classic este de 135 de euro.

În iulie se lansează Samsung SGH-i400

Pe parcursul lunii iulie, Samsung a anunţat că va lansa urmaşul modelului SGH-i520, unul dintre succesele de piaţă ale companiei asiatice, cu vânzări de peste 80 de milioane de mobile. Modelul SGH-i400 este un model tri-band GSM/GPRS/EDGE, care va folosi un sistem de operare Symbian şi beneficiază de un ecran de 2,3 inch cu o rezoluţie de 240x320 pixeli. Smartphone-ul de la Samsung are dimensiuni destul de reduse, de doar 10x5x1.6 centimetri, este dotat cu o cameră de 2 megapixeli şi beneficiază sistem Bluetooth 2.0, două boxe şi un slot MicroSD.

700 euro pentru un design unic

Nokia a mai lansat dispozitivul Nokia 8600 Luna, un dispozitiv cu un design unic ce deţine o carcasă din sticlă fumuriu-opacă "contopită" cu inox. Lumina tastaturii aduce şi ea un puls de desing din spatele carcasei de sticlă, în aşteptarea unui apel. La primirea unui apel, mişcarea glisantă, caracteristică dispozitivului, scoate la iveală tastatura ergonomică, de sub invelişul de sticlă.

Ca funcţii, Nokia 8600 utilizează un port micro-USB unic care oferă atât avantajul unui design ergonomic, cât şi accesul la multiple activităţi, precum încărcarea telefonului, conectivitatea audio şi de date, prin intermediul unei conexiuni unice. Are un afişaj destul de luminos şi de dimensiuni mari, bun pentru vizualizarea imaginilor realizate cu camera de 2 megapixeli. Nokia 8600 urmează să fie disponibil în trimestrul al doilea din 2007 la preţul estimativ de 700 de euro.

K850 Cyber-shot, pentru pasionaţii de fotografii

Sony Ericsson K850 este destinat pasionaţilor de foto şi laudă cu performanţele unei camere foto digitale, integrate într-un design elegant, camera foto a acestuia de 5 megapixeli cu auto focus şi flash Xenon oferind imagini apropiate celor realizate cu un aparat digital. În afară de camera foto, K850 este un telefon multimedia destul de performant. Noul browser media aranjează toate fişierele media stocate, fie poze, filmuleţe, muzică sau podcast într-un singur loc. Telefonul permite de asemenea realizarea unei căutări inteligente pentru a găsi pozele sortate după luna în care au fost făcute, sau vizualizarea imagini în modul thumbnail. Sony Ericsson K850 Cyber-shot este un telefon Tri-Band HSDPA și Tri-Band GPRS cu două opțiuni de culoare, Velvet Blue sau Luminous Green. Va fi disponibil în piețele selectate din trimestrul patru al 2007 si va costa aproximativ 470 de euro.

Prada Phone by LG a ajuns în România

Telefonul denumit Prada produs de LG (KE850) este o realizare remarcabilă în industria de profil, fiind un telefon mobil mic, sofisticat şi elegant, cu prima interfaţă touchscreen completă.

LG şi Prada au lucrat împreună la fiecare aspect al produsului, de la dezvoltarea dispozitivului la comercializare combinând atenţia acordată detaliilor şi calităţii fără compromisuri ale designului Prada cu tradiţia tehnologică a mobilelor LG. Implicarea Prada nu constă numai în designul noului telefon mobil, şi merge mai departe de aspectele exterioare, cum ar fi tonurile de apel, conţinutul predefinit, accesoriile telefonului mobil şi husa de telefon exclusivă, inspirată de tradiţia creatorilor italieni.

Telefonul Prada de la LG introduce interfaţa senzitivă care înlocuieşte clasica tastatură, butoanele Send, End şi Confirm sunt singurele disponibile, aflându-se chiar sub ecran, permiţând acceptarea şi respingerea apelurilor sau startarea telefonului. Simbolurile din partea frontală a telefonului dispar când nu sunt folosite pentru a scoate în evidenţă exteriorul negru ce conferă telefonului Prada designul deosebit. Telefonul are doar 12 mm şi este dotat cu o gamă bogată de funcţii multimedia, incluzând un player MP3 şi funcţii multitasking la muzică pentru mesagerie. Memoria telefonului este de doar 8MB memorie inclusă dar poate fi mărită cu ajutorul slotului pentru card microSD (telefonul vine cu un card microSD de 256MB inclus). Alte dotări ale telefonului includ camera video de 2 megapixeli cu lentile Schneider-Kreuznach încorporate, video player şi capacitatea de vizualizare documente (ppt, doc, xls, pdf, txt). Telefonul Prada by LG este disponibil pe piaţa din Romania începând cu luna aceasta la un preţ de 600 de euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite