O nouă tabletă românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televoice, o companie de distribuţie de produse IT&C din România, a lansat pe piaţă tablet PC-ul EvoTab TB1.

Gadgetul cântăreşte 350 de grame şi are ecran de şapte inci ce poate reda filme HD şi să citească ebook-uri. Tableta rulează sistemul de operare Google Android şi dispune de conectivitate 3G, cât şi WiFi. La cei 11 milimetri grosime, aceasta este dotată cu procesor ARM 11 la 800 Mhz, accelerometru, card reader micro SD, port USB, miniUSB şi speaker.

Memoria internă este de patru GB dar poate fi extinsă până la 36 GB. De asemenea este capabilă să ruleze aplicaţii precum Skype, MSN, YouTube HD download, Internet browsing, Facebook, e-mail.

"Evolio ţinteşte o cotă de 15% din piaţa tabletelor în România, estimată pentru 2011 la 50.000 de unităţi", a declarat Liviu Nistorian, preşedintele Evolio. Preţul acestei tablete este de 750 de lei cu TVA inclus şi poate fi achiziţionată prin comandă, începând de azi. În reţelele de retail gadgetul se va lansa pe 15 februarie.

Televoice este o companie ce are ca obiect principal de activitate vânzarea de GPS-uri sub brandul Evolio. Aceştia au mai lansat la începutul lunii decembrie 2010 primul cititor de cărţi electronice românesc, numit Evobook.

O altă firmă din România care a lansat recent un tablet PC este VisualFan Braşov, care în ianuarie a adăugat şi versiune cu 3G.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite