VIDEO Ghid practic: Dreptul la intimitate, un monitor doar pentru ochii tăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decojeşte filmul polarizat de pe suprafaţa display-ului LCD
Decojeşte filmul polarizat de pe suprafaţa display-ului LCD

Poate știați, sau poate nu, dar orice monitor LCD poate fi modificat (destul de brutal) astfel încât cel care îl folosește să vadă perfect imaginile ilustrate pe display, iar restul lumii să privească numai un ecran alb. Nu, nu este magie, ci doar... schepsis, după cum vă veți convinge.

Tot ce trebuie este un ecran LCD (de care nu va mai leagă prea multe sentimente), o pereche de ochelari (de soare, sau 3D de unică folosință), o șurubelniță, diluant și un scalpel, sau ceva care să taie foarte bine și foarte precis (ca un cutter).

Vezi GALERIE FOTO şi VIDEO aici

Potrivit website-ului Instructables, proiectul propus oferă intimitate absolută la calculator, printr-un monitor ce poate fi folosit doar de utilizatorul purtător al unei perechi de ochelari improvizată după cum urmează.

Teoria este simplă: îndepărtează (decojește) filmul polarizat de pe suprafața display-ului LCD, astfel încât dedesubt să rămână numai ecranul alb luminat de sursa de lumină din spatele cristalelor lichide. Decupează apoi din filmul dezlipit două petice care să se potrivească în ramele unei perechi de ochelari. Din acel moment, vei putea urmări tot ce se petrece pe ecranul computerului numai purtând ochelarii.

Citeşte continuare articolului pe stiintasitehnica.com

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite