Un site rusesc te învață să furi prin SMS. Cu doar două click-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre hoții de buzunare se spune că au mâna ușoară. Dar vremurile se schimbă și, cum smartphone-urile devin tot mai populare, un site din Rusia îi învață pe oameni cum să fure, cu doar două click-uri într-o pagină web, direct din telefoane. Și asta de la distanță, și cu voia proprietarului, notează „BBC".

Site-ul rusesc îți permite, după ce ți-ai făcut cont, să creezi programe de tip malware pentru dispozitivele mobile. Procesul este destul de simplu. După primul click îți apar locurile unde poți trimite aplicația, cum ar fi Facebook, Skype sau browser-ul Opera. Și alegi o adresă web unde poate fi accesat programul malware.

Urmează partea mai laborioasă care presupune distribuirea adresei unui număr suficient de mare de oameni care s-o și acceseze. Furtul propriu-zis se realizează prin SMS-uri suprataxate. Și după cum a spus pentru BBC Kevin Mahaffey, șeful companiei de securitate Lookout, telefoanele mobile devin acum noua țintă pentru hoți, la fel cum erau PC-urile în trecut.

În aproximativ 70% din milioanele de furturi electronice pe care le-a investigat Lookout a fost vorba de suprataxarea prin SMS. Și pe lângă încărcarea facturii, odată cu smartphone-urile crește și spam-ul în mesaje, adică primirea de conținut nedorit, cum este publicitatea prin SMS.

În Europa, sunt trimise peste 2,2 miliarde de mesaje de tip spam într-o lună, potrivit statisticilor Coudmark. Aceasta este însă un număr mic comparativ cu traficul înregistrat pe mailuri, dar mai periculos, deoarece oamenii sunt mai predispuși să deschidă astfel de mesaje. În cifre, asta înseamnă că 90% din toate mesajele spam trimise către dispozitivele mobile sunt văzute de către oameni în aproximativ 15 minute după ce au fost primite.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite