Se pregăteşte lansarea tabletei iPad 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci milioane de iPad 2 vor fi lansate în primul trimestru al acestui an. Aceste informaţii de ultimă oră vin din partea unui analist de la Concord Securities.

Analistul de la Concord Securities spune că a doua versiune de iPad va veni dotată cu un procesor ARM Cortex A9 Dual Core CPU la 1.2 GHz. De asemenea, display-ul va fi cu o treime mai subţire decât predecesorul său şi va avea o funcţie anti-reflexie pentru vizibilitate mai bună atunci când este folosit în aer liber, dar rezoluţia va rămâne aceeaşi. Noua tabletă va mai dispune de un card grafic PowerVR SGX543 de trei ori mai eficient decât cele actuale şi de două camere, de 0.3 MP şi respectiv 1.3 MP.

Dacă tot vorbim de tablete trebuie să-i menţionăm pe cei de la ASRock, care intenţionează să intre în această piaţă din al doilea trimestru al acestui an. Compania este cunoscută în special pentru producţia plăcilor de bază şi pentru câteva produse secundare, cum ar fi laptopuri şi nettopuri. Tableta pe care o vor lansa va dispune de sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb şi de procesor Nvidia Tegra 2. Deocamdată însă, se fac evaluări pentru un model de şapte inchi sau unul de 10 inchi. Motivul care a făcut ASRock să construiască prima lor tabletă este că afacerea cu plăci de bază mergea din ce în ce mai prost şi nici viitorul nu întrevedea o situaţie mai bună.

Dar şi în ţara noastră sunt noutăţi, şi chiar pe termen scurt. Lenovo aduce în România în această lună, primul ultra-portabil din lume care oferă utilizatorilor o dimesniune widescreen de 16:9, într-un laptop de 12.5 inchi. IdeaPad U260 este dotat cu procesor Intel Core i7, memorie DDR3 de patru GB şi poate fi configurat până la 320 GB sau 128 GB memorie SSD. Noul gadget va fi disponibil în culorile maro mocha şi portocaliu clementină la partenerii autorizaţi Lenovo. Preţul unui IdeaPad U260 va porni de la 4.000 de lei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite