Un întreg magazin Apple, falsificat în China!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fi deschis Apple doar patru magazine în două oraşe chinezeşti, dar fără ştirea companiei, acestea se extind deja şi în alte locaţii din ţară.

La început, pare un magazin Apple ca oricare altul. Angajaţii poartă tricouri albastre cu logo-ul companiei, panouri publicitare cu iPad2 şi alte produse ale companiei atârnă pe pereţii albi, iar afară, logo-ul este aşezat alături de cuvintele "Apple Store". Acesta este indiciul care dezvăluie falsitatea magazinului.

Chinezii sunt de mult renumiţi pentru imitarea unor gadget-uri, soft-uri sau haine de marcă, dar pirateria a ajuns de această dată la un nou nivel: un întreg magazin Apple fals!

image

Un american care locuieşte în Kunming, capitala provinciei chineze Yunnan, a descoperit trei magazine reprezentând copii fidele ale reprezentanţelor Apple, pe care le-a fotografiat şi a postat imaginile pe blogul BirdAbroad.

Cele trei magazine nu se numără printre distribuitorii autorizaţi enumeraţi pe site-ul Apple Inc. În China, Apple are magazine doar în Shanghai şi în Hong Kong.

"Arăta ca un magazin Apple. Avea clasica scară în spirală, zona stranie de aşteptare, angajaţii purtau tricouri albastre cu sigla Apple, iar legitimaţiile cu numele lor le aveau la gât.Dar unele lucruri pur şi simplu nu erau în regulă: scările erau prost făcute, pereţii nu erau pictaţi în mod corespunzător, iar adevărata companie nu scrie niciodată "Apple Store" deasupra semnelor sale - pune doar mărul simbolic", a scris blogerul.



Wall Street Journal a încercat în zadar să obţină o declaraţie de la patronul magazinului. Acesta a refuzat să răspundă la telefon. În schimb, un angajat a confirmat că magazinul nu este un distribuitor Apple autorizat, dar a subliniat că produsele din magazin sunt autentice şi sunt vândute la acelaşi preţ cu cele afişate pe site-ul Apple.

"Pentru noi nu contează dacă avem sau nu autorizaţie. Important este că ceea ce vând în fiecare zi sunt produse originale, iar clienţii noştri nu se întorc să se plângă de calitatea mărfii", a declarat un vânzător care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite