240 de puncte de acces la internet fără fir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Comunicaţiilor lansează, pe 30 septembrie, o licitaţie pentru instalarea unei serii de 200 de hotspoturi gratuite (puncte de acces la internet wireless de bandă largă). Până la sfârşitul lunii octombrie MCSI prin intermediul celor două proceduri de cereri de ofertă, va pune la dispoziţia cetăţenilor 40 de hotspoturi, 11 dintre acestea fiind deja instalate.  

Iniţiativa ministerului este parte integrată a unui proiect mai amplu care presupune ca până la sfârşitul anului 2010 MCSI să instaleze 500 de hotspoturi, din care 240 vor fi puse la dispoziţie în cursul acestui an.

Proiectul a fost anunţat din luna iunie a anului curent când prim-ministrul Emil Boc împreună cu ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale Gabriel Sandu şi primarul Liviu Negoiţă au inaugurat, în parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei primul hotspot gratuit.

Acest proiect poate fi considerat un prim pas în procesul de implementare a Strategiei naţionale de dezvoltare a serviciilor de bandă largă, luând în calcul faptul că unul dintre obiectivele acestei strategii este acela de dezvoltarea a servicilor de bandă largă la nivelul populaţiei prin intermediul hotspot-urilor.

Proiectul cu cele 200 de hotspot-uri va fi implementat în spaţii publice uşor accesibile cum ar fi centre universitare, centre culturale, pieţe publice şi parcuri şi va încerca să prezinte o situaţie foarte clară privind utilizarea acestora de către cetăţeni prin intermediul unui program soft aplicat. Astfel cetăţenii ce vor utiliza internetul prin intermediul acestui proiect şi vor completa un scurt chestionar care va da posibilitatea celor de la minister să vadă dacă populaţia consideră internetul wireless drept o utilitate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite