40 de români utilizatori DC++, reclamaţi la poliţie de AIMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) a anunţat, miercuri, că 40 de români, utilizatori ai aplicaţiei DC++ care au încălcat Legea drepturilor de autor, vor avea dosare la poliţie, după ce organizaţia a strând în luna iunie mai multe probe împotriva lor.

AIMR a transmis, printr-un comunicat de presă, că va trimite dosarele cu probe privindu-i pe cei care au partajat fişiere muzicale pe internet la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul fiecărui inspectorat judeţean de poliţie, serviciu îndreptăţit să înceapă cercetarea prin percheziţie domiciliară.

Citeşte şi:
Accesul la Internet, considerat drept fundamental

Trei metode de a face bani pe internet

Comerţul pe internet: Cum să te fereşti de fraudele online

VIDEO Ce se va întâmpla cu toate conturile tale de pe Internet după ce mori?

Pe lista neagră a lunii iunie privind încălcarea Legii drepturilor de autor, AIMR nominalizează municipiile Bucureşti, Miercurea Ciuc, Craiova, Sfântu Gheorghe, respectiv mai multe localităţi din judeţele Cluj, Gorj, Neamţ, Vrancea, Giurgiu, Suceava, Botoşani şi Ilfov.

România conduce detaşat în topul 10 al ţărilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu un număr de 913 hub-uri active în iulie 2010, fiind urmată, la mare distanţă, pe locul al doilea, de Italia, cu 526 de hub-uri. În top mai figurează Franţa, Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda, Polonia, pe locul al zecelea situându-se SUA, cu 143 de hub-uri monitorizate.

Potrivit statisticilor AIMR, media înregistrată pe hub-urile DC++ în România a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu vârfuri de peste 100.000 de utilizatori activi în orele serii şi la sfârşit de săptămână.

Potrivit articolului 139 din Legea drepturilor de autor nr. 8/1996, "constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi".

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite