A început moda concedierilor în marile companii IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană Dell, al doilea producător mondial de computere, care pierde teren în faţa rivalului Hewlett Packard, a anunţat că va reduce cu 10% numărul angajaţilor în următoarele 12

Compania americană Dell, al doilea producător mondial de computere, care pierde teren în faţa rivalului Hewlett Packard, a anunţat că va reduce cu 10% numărul angajaţilor în următoarele 12 luni. Contabilizând numărul salariaţilor temporari şi permanenţi, Dell afirmă că are momentan aproximativ 88.100 de angajaţi. Concedierile anunţate, al cărui număr total nu a fost încă precizat, s-ar putea ridica până la 8.800 de persoane. Grupul Dell trece printr-o perioadă mai puţin fastă, în ultimele 18 luni acţiunile grupului au scăzut cu 53% şi a pierdut primul loc de pe piaţă în favoarea rivalului său HP. Pentru a conduce procesul de restructurare, începând cu luna ianuarie grupul l-a concediat pe fostul director general Kevin Rollins, înlocuindu-l cu fondatorul Michael Dell, revenit în post începând cu data de 31 ianuarie. Sectorul high-tech a cunoscut multe iniţiative asemănătoare în ultimii ani.

Fabricantul de telefoane mobile Motorola a recurs, de asemenea, la concedierea a 4.000 de angajaţi, ridicând numărul total al concedierilor la 11% în ultimii doi ani. În septembrie 2006, liderul mondial în ceea ce priveşte producţia de procesoare, Intel, anunţa concedierea a 10.500 de angajaţi până la jumătatea anului 2007, reprezentând aproximativ 10% din salariaţi. În vara anului 2005, rivalul grupului Dell, Hewlett Packard, a decis să concedieze 14.500 de angajaţi, reprezentând 10% din numărul total iar în mai 2005, gigantul informaţional IBM a anunţat că va concedia 14.500 de angajaţi, reprezentând 5% din efectivele sale pe plan mondial.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite