iPad 3, tot mai aproape. Apple lucrează deja la prototip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul american Apple colaborează cu furnizorii săi din Asia pentru elaborarea prototipului iPad 3 pentru a se asigura că rămâne liderul incontestabil pe piaţa tabletelor electronice.

Compania a comandat deja componente-cheie precum ecrane şi cipuri pentru o nouă generaţie iPad, pe care intenţionează să o lanseze la începutul anului viitor, au declarat surse din interior, citate de „The Wall Street Journal". Noua tabletă va avea îmbunătăţiri clare faţă de iPad 2. În primul rând, display-ul va avea o rezoluţie de o calitate mai înaltă (2.048 pe 1.536 de pixeli faţă de 1.024 pe 768 de pixeli, cât are iPad 2). Potrivit furnizorilor, Apple pregăteşte o tabletă cu ecranul de 9,7 inchi (25 de centimetri), similară cu dimensiunile iPad 2.

Reprezentanţii unui furnizor au declarat chiar că Apple a comandat 1,5 milioane de componente pentru ultimele trei luni ale anului, ceea ce sugerează că lansarea va avea loc la începutul anului viitor. La lansarea primei versiuni iPad s-au vândut 300.000 de unităţi în 24 de ore. În martie, atunci când a fost lansat iPad 2, au fost vândute un milion de tablete în numai două zile.

Vânzări-record

Anul trecut, Apple a vândut 14,8 milioane de tablete iPad, în valoare de 9,6 miliarde de dolari. Acum, compania ar putea să încheie anul fiscal 2011 cu vânzări în valoare de peste 16,3 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetări şi consultanţă financiară Sanford C. Bernstein&Co.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite