FOTO-VIDEO La plimbare pe orbita Pământului: Ruşii vor inaugura primul hotel spaţial în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omenirea a fost, dintotdeauna, fascinată de ce există dincolo pe planeta noatră - de cosmos. Din această curiozitate au apărut navele spaţiale şi au fost efectuate călătorii în spaţiu. Mai mult de atât, mii de oameni şi-au cumpărat parcele pe Lună. De aici până la primul hotel pe orbita Terrei nu a fost cale lungă. O firmă din Rusia şi-a dezvăluit planurile pentru conceperea primului centru de cazare.

Potrivit planurilor companiei Orbital Technologies, din Rusia, peste cinci ani vom avea primul hotel în spaţiu. Pasiunea pentru cosmos nu va fi, însă, suficientă pentru a putea petrece câteva nopţi în hotel. Se cere şi dare de mână.

În 2016, Orbital Technologies vrea să lanseze o Staţie Spaţială Comercială care să fie folosită în calitate de centru turistic, informează "Business Insider". Aceasta va fi locul de derulare a proiectelor ştiinţifice ale astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională, dar şi unitate de cazare pentru turiştii înstăriţi şi dispuşi să plătească.

image

Modulul va măsura, pentru început, 20 de metri cubi, va avea patru cabine concepute pentru şapte persoane ce se vor plimba pe orbita Pământului. În funcţie de cerere, compania rusească va creşte sau va reduce numărul camerelor.

Realizarea proiectului va costa sute de milioane de dolari, dar reprezentanţii Orbital Technologies au declarat că au găsit, deja, investitori ruşi şi americani interesaţi de hotelul spaţial.

Pentru a ajunge pe staţia comercială din spaţiu, un client va plăti 410.000 de dolari americani, la care se mai adaugă 165.000 de dolari pentru o şedere de cinci zile, scrie "The Daily Mail". Turiştii vor fi însoţiti de un echipaj experimentat.

Cina servită cu...racheta

Doar pentru că se află în afara Terrei nu înseamnă, însă, că nu se vor bucura de toate deliciile existente aici. Meniul zilnic va fi asigurat de marii bucătari-şefi de pe glob. Ei vor prepara bucate alese ce vor fi trimise cu rachete turistilor de pe orbită.

Oficialii de stat din Rusia s-au declarat încântaţi de proiect. "Îl considerăm un proiect foarte interesant şi încurajăm participarea privată. Va atrage, astfel, investiţii private în industria spaţială rusească", a afirmat Vitaly Davydov, directorul adjunct al Agenţiei Spaţiale Federale din Rusia.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite