Google, dată în judecată pentru 295 de milioane de euro de o firmă franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Timp de patru ani, Google a aplicat un număr de practici anticoncurenţiale", susţine compania franceză
"Timp de patru ani, Google a aplicat un număr de practici anticoncurenţiale", susţine compania franceză

Compania-gigant Google este chemată în instanţă de o societate franceză care cere daune de 295 de milioane de euro. Firma 1PlusV susţine că Google ar fi blocat concurenţa pentru a obţine venituri din publicitatea online şi ar da întâietate propriilor site-uri în rezultatele serviciilor de căutare.

1PlusV este un publisher web cu sediul la Paris care a depus o reclamaţie la tribunalul commercial din capitala franceză prin care cere un ordin pentru ac Google să fie obligată să publice timp de trei luni, pe site-ul său din Franţa, detalii legate de "comportamentul anticoncurenţial".

"Timp de patru ani, Google a aplicat un număr de practici anticoncurenţiale şi un comportament lipsit de etică, astfel încât 1PlusV să nu aibă capacitatea să îşi desfăşoare afacerile şi să atragă publicitate. Aceste practici includ sufocarea companiilor concurente din sectorul tehnologic", scrie într-un comunicat al 1PlusV, citat de Bloomberg.

Societatea franceză a mai făcut, anul trecut şi în februarie 2011, două plăngeri asemănătoare la autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană, în care a susţinut că Google discriminează aşa-numitele site-uri de căutare pe verticală, precum 1PlusV. Alte companii, între care şi gigantul Microsoft, s-au alăturat 1PlusV şi au solicitat evaluarea practicilor Google.

Purtătorul de cuvânt al Google de la Bruxelles a declarat că tocmai au primit reclamaţia şi nu poate să ofere, deocamdatăm niciun comentariu.

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană şi Statele Unite investighează Google pentru a vedea dacă discriminează alte companii în rezultatele serviciilor de căutare şi împiedică alte site-uri să atragă publicitate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite