Au fost "capturaţi" primii atomi de antimaterie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă au reuşit să izoleze, pentru prima dată, atomi de antimaterie. Descoperirea ar putea să ne ajute să înţelegem mai bine originile Universului.

Cercetătorii de la CERN au reuşit să izoleze, într-o capcană magenetică, atomi de antihidrogen. Astfel, ei vor reuşi să efectueze o serie de studii asuptra antihidrogenului, lucru care le va permite să compare materia cu antimateria.

Înţelegerea antimateriei este una dintre cele mai mari provocări pentru oamenii de ştiinţă. Majoritatea teoreticienilor cred că la Big Bang s-a creat în mod egal atât materie, cât şi antimaterie. Cu toate acestea, având în vedere că lumea noastră este făcută din materie, antimateria se pare că ar fi dispărut. Antimateria a fost atât de greu de identificat pentru că materia şi antimateria se anulează într-o eliberare violentă de energie una pe cealaltă atunci când se întâlnesc, potrivit CNN.

Cercetătorii au creat 38 de atomi de antihidrogen şi au reuşit să-i ţină în câmpul magnetic pentru aproximativ o zecime de secundă, ceea ce este destul de mult pentru a pornii studii pe baza lor, potrivit sursei citate.

"Am fi putut să-i ţinem în capcană mai mult" a declarat profesorul Jeffrey Hangst din echipa de cercetători de la CERN, potrivit sursei citate.


Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite