Copiii învaţă să folosească "smartphon-urile" înainte să se lege la şireturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii învată să folosească tehnologia înainte să înveţe să se lege la şireturi sau să meargă pe bicicletă. Astfel, potrivit unui studiu, 19% din copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi cinci ani sunt capabili să să se joace aplicaţii simple pe "smartphon-uri", în timp ce doar 9% de aceeaşi vârstă ştiu să se lege la şireturi.

Studiul realizat de de AVG Internet Security şi publicat de Business Wire, a avut un eşantion de 2.200 de mame de copii cu vârste între doi şi cinci ani. Mamele din zece ţări diferite, printre care şi Spania, au răspuns la întrebări despre obiceiurile copiilor privind activităţile zilnice, scrie "Portaltic.es".

Astfel, am aflat că 58% din copii se pot juca pe computer. Studiul a evidenţiat faptul că din categoria copiilor de doi şi trei ani, 44% sunt capabili să utilizeze computerul pentru a se juca.

Extinderea la "smartphone" i-a afectat şi pe cei mici, 19% din mamele intervievate au declarat că copiii lor sunt capabili să joace jocuri simple pe telefoanele mobile. Însă doar 9% din ei sunt capabili să se lege la şireturi fără ajutorul unui adult.

Accesul minorilor la Internet este, de asemenea, un subiect de îngrijorare pentru părinţi şi autorităţi. Recomandarea de a utiliza calculatorul doar cu permisunea părinţilor pare realistă atunci când aproximativ 25% din copiii de cinci ani sunt capabili să deschidă şi să folosească un browser web, fără ajutorul unui adult. De asemenea, 28% din mame au declarat că copiii lor sunt capabili să efectueze un apel telefonic.

Este un fapt că din generaţie în generaţie tehnologia apare în viaţa copiilor din ce în ce mai frecvent şi influenţează viaţa acestora.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite