Care telefon te afectează mai tare: Blackberry sau iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Terminalele Blackberry sunt unele dintre cele mai periculoase telefoane din cauza radiațiilor pe care le emit și a materialelor din care sunt făcute. Dispozitivele conțin nichel și cobalt, care pot cauza alergii sau iritații. Iar Bold 9700 este unul dintre cele mai radioactive terminale.

Studiul a fost prezentat de doctorul Tania Mucci și ea a afirmat că ambele metale, nichelul și cobaltul, pot provoca reacții alergice care afectează fața și urechile. Cercetătorii au testat butoanele, tastatura, grilele difuzoarelor și butoanele pentru cameră, inclusiv alte componente metalice, notează „Daily Mail".

Ca alternativă, specialistul în alergii doctorul Luz Fonacier recomandă folosirea unui iPhone, terminal construit din aluminiu și sticlă. „Posesorii de Blackberry care se știu alergici ar trebui să evite convorbirile lungi sau scrierea de mesaje text, dacă observă vreun simptom", a mai spus Fonacier.

Și Research In Motion (RIM), producătorul telefoanelor Blackberry, a admis că pot să apară reacții alergice la nichel, dar doar dacă acesta intră în contact direct cu pielea. Nichelul se mai găsește și în alte obiecte - bijuterii sau clanțe -, dar și în mâncare, cum ar fi nucile sau fasolea, și este preferat de producătorii de telefoane pentru rezistența la coroziune.

În plus, în iulie 2012, terminalul Blackberry Bold 9700 a apărut și într-un top al celor mai nocive smartphone-uri, relata „PhoneArena". Același studiu mai arăta că iPhone-ul emite de trei ori mai multe radiații decât Galaxy S3. Mai mult, tawkon, compania care a prezentat aceste rezultate, avea și o aplicație în App Store care înștiința utilizatorii atunci când nivelul de radiații era prea mare. Între timp, Apple a înlăturat-o, spunând că nu exista interes pentru aceasta.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite