Profit record pentru gigantul Apple: Şase miliarde de dolari în doar trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a înregistrat un profit record în primele trei luni din 2011, dublu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările iPhone au crescut cu 113%, ajungând la 18,7 milioane de unităţi comercializate pe pieţele internaţionale.

Cifrele ultimului bilanţ au întrecut aşteptări managementului Apple, scrie BBC News.

În primele trei luni ale anului, veniturile companiei au crescut cu 83%, iar vânzările iPhone - cu 113%. Astfel, profitul înregistrat în această perioadă a fost dublu faţă de ianuarie-martie 2010, de la 3,1 miliarde de dolari ajungând la 6 miliarde.

Motoare turate la maxim

"Cu o creştere a veniturilor de 83% şi un profit dublu, mergem cu motoarele la capacitate maximă. Vom continua să inovăm pe toate fronturile în tot restul anului", a afirmat CEO-ul Apple, Steve Jobs.

image

În faţa unei cereri tot mai mari pentru produsele Apple, graficul vânzărilor a fost, în permanenţă, ascendent. Gigantul în telecomunicaţii a vândut 18,7 milioane de unităţi de iPhone în intervalul analizat, rezultat cu 113% mai mare decât anul trecut. Vânzările de Mac-uri au avansat cu 28%, la 3,7 milioane de unităţi, iar cele de iPod-uri au scăzut u 17%, la 9 milioane de unităţi.

Apple a anunţat, de asemenea, că a livrat în perioada analizată aproape 4,7 milioane de iPad-uri.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite