Apple lansează o nouă aplicaţie special concepută pentru japonezi: o alertă de cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii japonezi de iPhone îşi vor putea seta o alertă de seisme cu următoarea versiune a sistemului de operare iOS de la Apple, ce va fi lansată la sfârşitul lunii septembrie.

După cutremurul devastator din martie când peste 16.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, Apple a decis să adauge o opţiune de notificare în caz de cutremur pe noul iOS 5. Astfel, utilizatorii niponi de iPhone cu iOS 5 îşi vor putea activa alerta prin panoul de setări iOS 5 Notification Center, scrie BBC News.

Potrivit revistei "Time", care a realizat un profil al sistemului de avertizare în caz de cutremur de pe teritoriul Japoniei, Japonia are unul dintre cele mai performante sisteme de detectare şi avertizare a acestor fenomene tectonice din lume.

Alerte sunt emise înainte de producerea seismului cu pe un interval de la câteva secunde până la două minute. Acestea sunt transmise prin intermediul reţelelor de televiziune, radio, dar şi prin sms-uri (sistem 3G SMS-CellBroadcast ), fiind recepţionate pe toate dispozitivele utilizatorilor aflaţi în regiunile vizate de cutremur.

Autorităţile nipone au cerut prin lege ca toate mobilele 3G vândute în Japonia trebuie fie dotate cu tehnologia SMS-CellBroadcast, tocmai pentru ca avertizarea să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite