5700 XpressMusic şi 5070, două noi telefoane de la Nokia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5700 XpressMusic este urmaşul lui 5300 XpressMusic, dar are design rotativ, iar modelul 5070 este un telefon destinat segmentului low-end Nokia a lansat două noi telefoane mobile: Nokia 5700

5700 XpressMusic este urmaşul lui 5300 XpressMusic, dar are design rotativ, iar modelul 5070 este un telefon destinat segmentului low-end

Nokia a lansat două noi telefoane mobile: Nokia 5700 XpressMusic, un telefon inteligent accesibil, compatibil 3G, care oferă performanţe muzicale optimizate, datorită unui chip audio dedicat, şi Nokia 5070 ce dispune de un set atrăgător de funcţii, atât "practice", cât şi pentru divertisment.

Nokia 5700 XpressMusic se remarcă printr-un design rotativ, care permite comutarea între cele patru moduri de operare, printr-o mişcare de răsucire - modul music player, modul cameră (de 2 megapixeli), modul apeluri video şi modul "telefon inteligent". Nokia 5700 Xpress- Music funcţionează pe frecvenţele WCDMA 2100 MHz şi GSM / EDGE 850 / 900 / 1800 / 1900 Mhz. Disponibilitatea telefonului Nokia 5700 XpressMusic este planificată pentru trimestrul al doilea din 2007 în trei variante de culori: roşu, gri şi negru, iar preţul produsului este estimat la aproximativ 350 de euro (sumă care nu ia în calcul taxele şi subvenţiile).

"Nokia 5700 XpressMusic aduce un plus important pentru experienţele muzicale mobile, permiţând ascultarea de melodii achiziţionate dintr-o gamă largă de magazine virtuale de muzică", a declarat Heikki Norta, Senior Vice President, Mobile Phones, Nokia. "În plus, Nokia 5700 XpressMusic încorporează un chip audio dedicat; acesta oferă performanţe muzicale superioare, pe care utilizatorii le pot optimiza, la rândul lor, prin intermediul gamei noastre de accesorii audio compatibile, aflată în permanentă extindere."

Cu ajutorul unei cartele de memorie microSD de maximum 2 GB (care se achiziţionează separat), Nokia 5700 XpressMusic permite stocarea a până la 1500 de melodii. Acestea pot fi ascultate fie prin intermediul unor căşti stereo Bluetooth compatibile, fie prin intermediul unei perechi de căşti cu mufă de 3.5 mm (împreună cu adaptorul pentru set cu cască inclus în pachetul de vânzare), fie utilizând difuzoarele stereo integrate. Dispozitivul suportă de asemenea o gamă variată de formate de muzică, inclusiv WMA, MP3, AAC, eAAC+ şi MP4. Telefonul permite achiziţionarea de melodii dintr-o gamă extinsă de magazine virtuale, inclusiv de la comercianţii care utilizează Windows Media Player Digital Rights Management (WMDRM). Music playerul telefonului oferă suport pentru afişarea graficii de album, permite utilizarea de playlisturi, dispune de egalizator în cinci benzi şi are o funcţie de vizualizare tempo sunet.

Nokia 5700 Xpress- Music mai permite redarea de conţinut video la un nivel avansat de calitate, dispunând de afişaj cu suport pentru până la 16 milione de culori. Conectivitatea de date de înaltă viteză (3G), permite căutarea, descărcarea şi streamingul de conţinut multimedia într-un timp destul de scurt. Conectivitatea este asigurată de suportul Bluetooth, infraroşu, USB şi o tehnologie de sincronizare a datelor over-the-air (OTA).

Nokia 5700 XpressMusic se bazează pe platformă software S60 şi pe sistemul de operare Symbian. Platforma S60 permite personalizarea dispozitivului Nokia 5700 XpressMusic prin descărcarea de aplicaţii compatibile, inclusiv pentru jocuri, navigaţie, divertisment şi activităţi creative. Un punct slab la acest terminal ar fi autonomia care este de doar trei ore de vorbire şi de 290 de ore pentru smodul stand by.

Nokia 5070, un telefon practic

Telefonul face parte din categoria low-end şi dispune totodată de un set atrăgător de funcţii, atât "practice", cât şi pentru divertisment. Nokia 5070 urmează să fie disponibil în trimestrul al doilea din 2007, la un preţ estimativ de 100 de euro (sumă care nu ia în calcul taxele şi subvenţiile aplicabile produsului). Setul de funcţii pentru mesaje permite atât comunicarea prin text, cât şi comunicarea prin voce şi imagini. Informaţiile legate de persoanele din agendă pot fi accesate foarte simplu, iar scrierea şi expedierea mesa- jelor se face la fel de uşor. 5070 oferă de asemenea funcţii pentru trimiterea rapidă de secvenţe de voce, prin Nokia Xpress Audio Messaging. Ca telefon multimedia, Nokia 5070 încorporează o cameră VGA ce realizează fotografii la o rezoluţie maximă de 640-x480 pixeli.

Telefonul include şi un radio FM ce permite accesul uşor la posturile de radio presetate. Pentru utilizatorii care doresc să se joace pe telefonul mobil, Nokia 5070 pune la dispoziţie jocuri Java preinstalate, precum celebrul Sudoko. Dispozitivul mai are, de asemenea, browser web integrat, care permite navigarea pe web. Nokia 5070 are o durată de convorbire de până la 3,5 ore şi o durată în regim de aşteptare de până la 12 zile. Dispozitivul este disponibil în două variante cromatice vii: roşu şi albastru.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite