Viruşii transmişi prin e-mail pierd teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După câteva luni în care au dominat clar clasamentul, în mai, viruşii de e-mail au cedat locul unei noi generaţii de viruşi care infectează fişierele partajate în sistemele file-sharing.

După câteva luni în care au dominat clar clasamentul, în mai, viruşii de e-mail au cedat locul unei noi generaţii de viruşi care infectează fişierele partajate în sistemele file-sharing. Primele locuri fiind acum ocupate de o nouă generaţie de viruşi care infectează fişierele pe care utilizatorii le descarcă prin serverele de file-sharing (filme, muzică, jocuri, aplicaţii software). Din "vechea gardă" rămâne activ doar NetSky.P, dar care a obţinut o cotă generală de 3,82% din infecţiile detectate de BitDefender.

NetSky este pe locul 7 în topul celor mai periculoşi 10 viruşi din luna mai. Pe primul loc se află Puce.G, o nouă variantă a unui virus mai vechi, care infectează fişiere transmise prin site-urile file-sharing. Deşi este pe locul unu, virusul are o cotă de doar 10,31%, ceea ce indică disiparea clasamentului în cursul acestei luni. Versiunea mai veche, Puce.B, a obţinut locul întâi în clasamentul BitDefender în luna octombrie 2006. Pe locul al doilea în luna mai se află Win32.Worm.Rjump.B, un virus, de asemenea, cunoscut de anul trecut. O surpriză pentru specialişti este virusul de pe locul al cincilea, Win32.Jeefo.A care acumulează circa 4,04% din infecţii. Acesta este tot un virus care infectează fişierele de pe DC++ şi alte sisteme file-sharing, dar este un virus neobişnuit, scris în limbajul MinGW şi encryptat pentru a bloca accesul antivirusului. Este un virus extrem de periculos pentru că fişierele infectate pot fi distruse definitiv.

Cei mai periculoşi 10 viruşi din luna mai

1 Win32.worm.p2p.puce.g - 10.31%

2 Win32.worm.rjump.b - 7.80%

3 Win32.worm.agent.ai - 5.76%

4 Win32.worm.vb.ymeak.a - 4.10%

5 Win32.jeefo.a - 4.04%

6 Win32.fidcop.gen - 3.85%

7 Win32.netsky.p@mm - 3.82%

8 Worm.vbs.solow.a - 3.45%

9 Win32.wukill.e@mm - 2.91%

10 Win32.worm.vb.dw - 2.14%

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite