Virus Spuit – vaccinul antivirus al viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virus Spuit este un “vaccin” digital, funcţionând ca un antivirus extern pentru dispozitivele de tipul HDD-urilor externe, împiedicând viruşii să intre în calculator.

Virus Spuit reprezintă un concept câştigător din cadrul competiţiei Red Dot Concept Design 2010, realizat de designerii Kim Hye-won, Kim Ji-eun şi Park Na-hyun, potrivit laptopnews.ro.

Pentru că în prezent ne bazăm doar pe programe antivirus care acţionează atunci când viruşii au ajuns deja în calculator, cei trei designeri s-au gândit la un fel de vaccin care să anihileze viruşii din dispozitivele şi mediile de stocare externe, precum un hard disk portabil.

Virus Spuit ne trimite cu gândul la un vaccin digital atât datorită funcţiei sale de antivirus, cât şi design-ului şi modului de operare care imită o seringă ce extrage virusul sub forma unui “lichid”.

Conform descrierii, dispozitivul poare fi controlat prin intermediul unui singur buton localizat la capătul superior. De asemenea, pe suprafaţa lui Virus Spuit este afişat un text, prin care se indică etapa procesului de eliminare a virusului (“extracting…” / “removing…”), iar viruşii descoperiţi şi “extraşi” sunt reprezentaţi prin straturi de lumină colorată.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite