VIDEO Google lansează Street View pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google, cel mai mare motor de căutare, a anunţat miercuri lansarea aplicaţiei Street View, care permite vizionarea de imagini panoramice la nivelul străzilor, şi în România.

Serviciul a fost lansat pentru Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa şi Sibiu şi cuprinde imagini vizibile deja pe strâzile publice.

Aplicaţia Street View a fost lansată de Google acum trei ani în SUA şi cuprinde 27 de ţări şi poate fi accesată prin intermediul portalului Google Maps sau Google Earth.

Cei de la Google au început de anul trecut cartografierea digitală a României, oferind utilizatorilor Google Maps posibilitatea de a crea şi edita singuri hărţi detaliate la nivel de stradă ale oraşelor din România.

Acestă aplicaţie este destul de controversată. În septembrie, autorităţile din Cehia au interzis celor de la Google să adune imagini pentru serviciul Google Street View, deoarece "nu există certitudinea că informaţiile sunt procesate în conformitate cu prevederile legii". Reuters scria cu acea ocazie că nu numai Cehia a creat probleme pentru cei de la Google. Astfel, 37 de state din SUA nu sunt deocamdată decise dacă vor permite celor de la Google să colecteze imagini pentru a doua oară pentru Street View.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite