VIDEO Cum poţi vedea filme 3D fără ochelari incomozi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jonathan Post a prezentat în cadrul unui experiment un sistem care asigură efecte vizuale 3D fără a necesita ochelari speciali active shutter. Asta deoarece pleoapele utilizatorului joacă rolul ochelarilor.

Tehnologia 3D este foarte interesantă din punctul de vedere al efectelor vizuale, desigur, numai că ochelarii speciali o fac cam incomodă. Aşa că cercetătorii încearcă cu disperare să creeze efecte 3D care să nu necesite ochelari.

O idee (un pic înspăimântătoare) în acest sens vine de la Jonathan Post, care vrea să transforme pleoapele utilizatorilor într-un soi de “ochelari” active shutter, informează laptopnews.ro.

Pe scurt, sistemul inventat de Jonathan Post este format dintr-un display standard 3D cu o frecvenţă de 120 Hz, combinat cu două dispozitive plasate pe cap, un soi de stimulatoare musculare electrice.

Atunci când sunt activate, aceste dispozitive forţează pleoapele utilizatorului să clipească foarte repede, stimulându-le prin semnale electrice – asemănător cu modul de funcţionare al ochelarilor active shutter.

VIDEO

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite