VIDEO FOTO XOOM, tableta celor de la Motorola, cel mai bun gadget de la CES

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tableta XOOM lansată de americanii de la Motorola,, care rulează mai noua versiune a sistemului de operare Android de la Google, 3.0 Honeycomb, a fost desemnată cel mai bun dispozitiv de la Consumer Electronics Show (CES).

Specialiştii în domeniu consideră că tableta care poartă semnătura americanilor este un produs care poate pune serios în pericol hegemonia Apple pe piata tabletelor.

XOOM are un ecran cu o diagonala de 10,1 inci (rezolutie 1280×800), capabil să redea conţinut high-definition. Procesorul are două nuclee nVidia Tegra 2 de 1 GHz, o memorie RAM de 1 GB, capacitate de stocare internă de 32 GB.

De asemenea, dispozitivul celor de la Motorola are suport complet pentru Adobe Flash, şi dispune de două camere: una 5 megapixeli, capabilă să înregistreze video, şi încă una de 2 megapixeli pentru apeluri video. La toate acestea se adaugă: conectivitate Wi-Fi şi Bluetooth, giroscop, barometru şi compas digital.

Tableta celor de la Motorola va fi lansată oficial pe piaţă în primul trimestru al acestui an. Iniţial, dispozitivul va fi disponibil în SUA.

Compania americană Motorola a făcut impresie şi cu smartphone-ul Atrix, desemnat cel mai puternic dispozitiv din categoria sa.

Ecranul are patru inchi, la o rezoluţie de 540x960. Smartphone-ul îşi bazează puterea de procesare a datelor pe un procesor Tegra2 dual-core şi este echipat cu 1GB de memorie DDR2. Sistemul de operare este Android 2.2.

Atrix dispune, ca şi XOOM, de două camere, una frontala VGA pentru apeluri video şi o cameră de 5 MP pe partea din spate cu bliţ şi înregistrare video HD la 720p.

Spaţiul de stocare poate ajunge până la 48G (16 GB memorie internă şi opţional pot fi adăugaţi până la 32GB de spaţiu prin intermediul cardurilor de memorie microSD).

Atrix este dotat şi cu cititor de amprente biometric pentru extra securitate. Posibilităţile de conectare sunt WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth2, HDMI si un port USB. Ca şi XOOM, Atrix suportă Adobe Flash Player, şi integrează un browser Firefox 3.6.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite