Un tip de sticlă creat în 1962 ar putea revoluţiona piaţa touch screen-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tip de sticlă ultra rezistentă şi subţire creat în 1962 este pe punctul de a se transforma într-o mină de aur pentru compania americană Corning Inc., titrează presa internaţională.

Sticla, care are o vechime de 159 de ani, a ridicat producţia companiei americane, care se aşteaptă ca aceasta să ajute la crearea noilor ecrane pentru tabletele cu touch screen şi televizoarele de ultimă generaţie.

Sticla a fost inventată prin anii '60, dar la acel moment nu i s-a găsit o utilizare comercială, aşa că a fost păstrată într-un laborator de cercetare timp de aproape o jumătate de secol.

Primul său client a apărut în 2008, iar de atunci aceasta a adus producătorului de sticlă american 170 milioane dolari anual, fiind comercializată ca un strat protector pentru ecranele a 40 de milioane de telefoane mobile.

În prezent, ultimele tendinţe în materie de televizoare ar putea catapulta o afacere de miliarde de dolari: ecrane plate fără ramă care ar putea fi uşor confundate cu lucrări de artă din sticlă pe peretele din living-room.

Cercetătorii din cadrul companiei susţin că gama "Gorilla" este de două-trei ori mai rezistentă decât versiunile obişnuite din sticlă, fiind foarte greu de spart, zgâriat sau ştirbit. De asemenea, sticla poate fi mai subţire decât o monedă, ceea ce ar însemna şi o reducere a costurilor de transport.

Corning Inc. este momentan în discuţii cu producători din Asia pentru a aduce gama de sticlă pe piaţa asiatică la începutul anului 2011, iar toamna aceasta se aşteaptă să onoreze deja o primă comandă acolo.

Acest lucru spune ceva legat de încrederea noastră în acest produs, a declarat preşedintele companiei Corning Inc., Peter Volanakis.

Există diverse opinii cu privire la reuşita acestuia, este de părere analistul Deutsche Bank Carter Shoop. Dar cred că este sigur să spun că, per ansamblu, oamenii devin tot mai interesaţi de el. Este o oportunitate extraordinară.. Vom vedea modul în care reacţionează consumatorii.

Fondat la New York, Corning este cel mai mare producător de sticlă pentru ecranele cu cristale lichide din lume. În 2009, compania a înregistrat vânzări de 5,4 miliarde dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite