Twitter – mai rapid decât agenţiile de ştiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma Twitter are peste 100 de milioane  de utilizatori
Platforma Twitter are peste 100 de milioane de utilizatori

Informaţiile despre diferite evenimente, postate de utilizatori, fac din reţeaua de socializare un adevărat mijloc de informare în masă. Reţeaua Twitter ar putea deveni un „barometru“ în timp real al evenimentelor, de la dezbateri politice şi meciuri până la căderi de tensiune, arată un studiu citat de BBC.

Inginerii de la Universitatea Rice din Texas (SUA) au monitorizat activitatea pe reţeaua de microblogging din timpul meciurilor din Liga Naţională de Fotbal a SUA. Cercetătorii au ajuns la concluzia că postările de pe reţeaua de socializare au fost făcute la interval de doar câteva secunde din momentul în care s-au întâmplat evenimentele. În aceste condiţii, specia­liştii susţin că sistemul ar putea fi folosit şi pentru alte evenimente, de la dezbateri politice până la localizarea căderilor de tensiune, pentru ca oamenii să fie informaţi mult mai repede.

„Am ales să monitorizăm meciurile de fotbal pentru că evenimentele care se petrec aici incită oamenii şi‑i îndeamnă să socializeze. La o examinare mai atentă a site-ului am descoperit că de acolo puteam afla tot ce s-a întâmplat în timpul meciului, fără să-l urmărim", a explicat profesorul Lin Zhong, care a analizat corespondenţa utilizatorilor Twitter.

3.000 de mesaje pe secundă

Softul folosit a relevat faptul că înregistrarea evenimentelor pe site a fost împărtăşită de utilizatori la doar 20 de secunde din momentul în care s-au petrecut acestea.

De multe ori, site-urile de sport postau informaţiile mult mai târziu. „Pe lângă emisiunile televizate, cum ar fi reality-showurile sau dezbaterile politice, Twitter se mai poate folosi şi pentru altceva. Când loveşte o furtună şi se întrerupe curentul  în cartier, mi‑ar plăcea să ştiu când se rezolvă problema. Oamenii vorbesc despre acest gen de lucruri, iar cei interesaţi trebuie doar să caute informaţiile pe site", a adăugat profesorul Zhong.

Evenimentele cele mai importante au generat şi un număr mare de postări. Anul trecut au fost schimbate în jur de 3.000 de mesaje pe secundă, însă Twitter poate suporta de 50 de ori mai mult. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite