Toshiba a pierdut "meciul" cu Sony la formatul DVD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania japoneză Toshiba intenţionează să renunţe la formatul HD (înaltă definiţie) pentru DVD-uri, dând astfel câştig de cauză tehnologiei Blu-ray produse de compania concurentă

Compania japoneză Toshiba intenţionează să renunţe la formatul HD (înaltă definiţie) pentru DVD-uri, dând astfel câştig de cauză tehnologiei Blu-ray produse de compania concurentă Sony, cu care se află în conflict de mai mulţi ani.


Conflictul dintre cele două companii a produs confuzie între consumatori, care nu erau siguri ce fel de aparate DVD să cumpere, şi a încetinit dezvoltarea sectorului. Toshiba a înregistrat mai multe înfrângeri în ultimele săptămâni, inclusiv anunţul de vineri al retailerului american Wal-Mart Stores privind renunţarea la formatul HD DVD şi comercializarea filmelor doar în format Blu-ray.

Compania japoneză ar putea înregistra pierderi de mai multe sute de milioane de dolari, în urma opririi producţiei de playere şi recordere HD DVD. Studiourile de filme de la Hollywood au încheiat iniţial acorduri cu ambele companii, pentru utilizarea uneia sau alteia dintre tehnologii. În ianuarie însă, Warner Bros a anunţat că va folosi numai tehnologie Blu-ray, astfel încât circa trei sferturi din DVD-uri au la bază acest format.


Sprijinul exclusiv pentru Toshiba din partea Microsoft a devenit incert, după ce grupul a anunţat în ianuarie că ar putea folosi Blu-ray pentru consola de jocuri XBox 360, care funcţionează în prezent doar cu HD DVD. Sony a cheltuit sume mari de bani pentru promovarea Blu-ray împreună cu ecranele sale plate şi consola de jocuri PlayStation3, pe care pot fi vizionate filme în format Blu-ray. (Iulian Buduşan)

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite