Tornado Sistems îşi francizează magazinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tornado Sistems, deţinătorul magazinelor "Twister", vrea să se extindă prin franciză şi caută în prezent parteneri pentru a avea la jumătatea anului viitor 60 de magazine transformate în

Tornado Sistems, deţinătorul magazinelor "Twister", vrea să se extindă prin franciză şi caută în prezent parteneri pentru a avea la jumătatea anului viitor 60 de magazine transformate în unităţi francizate. Investiţia medie pentru achiziţionarea unei francize este de 10.000 euro pentru un magazin, iar locaţiile vizate sunt cele stradale sau centrele comerciale din oraşe cu peste 75.000 de locuitori.

Cinci ani durează contractul minim

Primul magazin-pilot operat prin franciză a fost deschis de Tornado Sistems la Bucureşti. "Pentru moment, ne concentrăm pe atragerea şi calificarea partenerilor deja existenţi în reţeaua de magazine Twister. Până la jumătatea lui 2008, ne propunem să transformăm 60 de magazine din reţea în unităţi francizate. Sistemul este însă deschis. Vom începe un amplu proces de recrutare de parteneri care să se alăture celor existenţi. În 2007, vizăm o cifră de afaceri de 26 milioane de dolari pentru întregul lanţ de magazine Twister, iar până în 2009 intenţionăm să creştem reţeaua la 100 de magazine francizate", a declarat directorul executiv al Twister, Cătălin Ionescu.

Contractul de franciză cu Twister se încheie pe o perioadă de minimum cinci ani. Deţinătorii magazinelor Twister nu plătesc redevenţă (sumă anuală pentru operarea francizei). Francizatul este liber să ia marfă de la alţi furnizori decât Tornado Sistems, în procent de până la 25% din totalul vânzărilor în magazin. "Cea mai mare problemă a retailerilor IT este managementul stocurilor de marfă. Franciza Twister oferă o soluţie partenerilor furnizând marfă în valoare de până la 30.000 de euro fiecărui magazin francizat", a adăugat Cătălin Ionescu. Compania va oferi partenerului francizat asistenţă pe toată perioada premergătoare deschiderii magazinului, de la instruirea personalului în administrarea relaţiei cu clientul, şi tehnici de vânzare, la training de produs, cursuri de management şi marketing. Reţeaua Twister cuprinde 95 de magazine în 52 de oraşe, din 40 de judeţe. Cifra de afaceri a grupului Tornado Sistems a fost anul trecut de 132 milioane de dolari, compania estimează pentru anul acesta o creştere cu 30%. Din cifra de afaceri a grupului Tornado Sistems, magazinele Twister reprezintă 15%. Pentru anul 2009, Twister îşi propune o cifră de afaceri de 40 milioane de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite