Torch 9850, primul telefon Blackberry cu touchscreen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea în SUA a noului Blackberry este cu atât mai spectaculoasă cu cât compania RIM se confruntă cu tot mai multe probleme financiare. Noul telefon marca Blackberry va rula sistemul de operare cu acelaşi nume şi va fi disponibil în Europa începând cu luna următoare.

Research in Motion (RIM), compania care produce telefoane mobile sub marca Blackberry, „a scăpat" de tastatura QWERTY cu care ne-a obişnuit şi a intrat în rândul producătorilor de smartphone-uri de ultimă oră.

Lansarea în SUA a noului terminal Blackberry Torch 9850 este cu atât mai spectaculoasă cu cât compania canadiană a prezentat aparatul în momente în care aceasta se confruntă cu tot mai multe probleme. Oficialii RIM speră că noul aparat va ajuta compania, care se confruntă cu o scădere vertiginoasă a cotei de piaţă şi a preţului acţiunilor.

Torch 9850, disponibil în Europa din septembrie

Astfel, pentru a concura cu firme producătoare de smartphone-uri precum Apple, Samsung sau Nokia, RIM va lansa luna viitoare, în Europa, noul telefon care dispune doar de ecran tactil. Blackberry Torch 9850 rulează sistemul de operare Blackberry, cu upgrade la 7.0 şi dispune de un ecran tactil de 3,7 inchi, cel mai mare display folosit până acum la fabricarea unui Blackberry.

Telefonul va beneficia de tehnologia RIM SureType, care va ajuta utilizatorul să redacteze mai uşor mesaje sau e-mailuri, intuind ceea ce acesta doreşte să scrie. De asemenea, serviciul de poştă electronică a rămas punctul forte al Blackberry şi pentru acest model.

Cei care vor fi cumpăra noul dispozitiv vor fi cu siguranţă cei care sunt  atraşi de design, pentru că îmbunătăţirile tehnice aduse Blackberry Torch 9850 sunt superficiale. Noua interfaţă a sistemului de operare 7.0 nu a suferit schimbări semnificative faţă de predecesorul lui, 6.0.

Mai mult, selecţia de aplicaţii care se pliază pe noul sistem este considerabil mai mică decât numărul de aplicaţii disponibile pentru modelele mai vechi de Blackberry. Reprezentanţii RIM promit însă că numărul lor va creşte considerabil. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite