VIDEO Telefon-portofel de la Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai puternic brand din lume vrea să revoluţioneze sistemul prin care se efectuează plăţile şi lansează, în această săptămână, Google Wallet – aplicaţia care-şi transformă telefonul în portofel.

Sistemul implementat de compania americană este deja în teste în San Francisco şi New York. Noua tehnologie Google a primit sprijinul Visa şi MasterCard, în timp de PayPal şi eBay au dat în judecată gigantul american pe motiv că ar fi folosit tehnologii secretizate ale acestora.

„Portofelul" Google va fi utilizat ca un card de credit sau de debit obişnuit. Deşi aplicaţia va fi gratuită, pentru a funcţiona este însă nevoie ca telefonul folosit să aibă implementată tehnologia NFC (Near Field Communication). Datele „citite" sunt apoi transmise prin wireless printr-un POS special, urmând ca plata să se facă după tastarea codului PIN.

Deşi cei de la compania americană anunţă că „portofelul" lor va fi cea mai uşoară metodă de plată, sistemul are mai multe hibe. Printre acestea, faptul că aplicaţia este disponibilă doar pe telefoanele Sprint Nexus S 4G, produse de Google. Totuşi, specialişti de pe piaţa IT&C au vehiculat faptul că şi iPhone 5, care va fi lansat în octombrie, ar putea fi dotat cu un astfel de sistem.

Abia din anul 2012, serviciul ar putea fi implementat şi pe alte terminale. În plus, momentan, sistemul funcţionează doar cu Citi MasterCard sau cu banii puşi în contul Google Prepaid Card. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite