Supercomputer pentru Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenovo a anunţat instalarea unui computer foarte performant, ce va fi folosit în tunelul de simulări aerodinamice al echipei de Formula 1 AT&T Williams, pe poligonul de simulări din Marea

Lenovo a anunţat instalarea unui computer foarte performant, ce va fi folosit în tunelul de simulări aerodinamice al echipei de Formula 1 AT&T Williams, pe poligonul de simulări din Marea Britanie. AT&T Williams şi Lenovo au colaborat la realizarea acestui supercomputer special conceput pentru a optimiza performanţele aerodinamice ale automobilelor de Formula 1 AT&T Williams.

Performanţa acestuia atinge opt teraflopi şi este de patru ori mai puternic decât serverul folosit anterior de către AT&T Williams. El va permite accelerarea cu aproximativ 75% a procesului de simulare aerodinamică.
"Aerodinamica joacă un rol esenţial în stabilirea gradului nostru de competitivitate pentru fiecare circuit de curse pe care concurăm," a declarat Alex Burns, Chief Operating Officer, AT&T Williams.

"Echilibrul optim între priza aerodinamică şi rezistenţa la înaintare a maşinii diferă de la un circuit la altul, astfel încât circuitul din Monaco - unde sunt multe curbe strânse şi câteva linii drepte - diferă substanţial de circuitul de la Monza, care are puţine curbe, dar multe porţiuni în linie dreaptă.

Creşterea nivelului de performanţă oferit de supercomputerul Lenovo ne va permite să experimentăm o serie mai largă de variaţii de design, de la un circuit de curse la altul, ceea ce ne va îmbunătăţi evoluţia, aducând în scurtă vreme performanţe superioare pentru maşinile noastre."

Echipa utilizează supercomputerul pentru a examina numeroasele variabile ale aerodinamicii unei maşini, cum ar fi geometria suprafeţei, turbulenţa la nivelul roţilor şi suprafaţa circuitului de curse.

De exemplu, echipa poate să analizeze efectele ajustării curburii suprafeţei maşinii, urmărind să îmbunătăţească priza aerodinamică şi să reducă rezistenţa la înaintare. Testele generate pe computer vor permite echipei AT&T Williams să îşi concentreze resursele pentru a construi cele mai performante soluţii de testare, atât în tunelul aerodinamic, cât şi pe circuitul de curse.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite