Star Tech: Un blogger pasionat de tehnologia „frumoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi China-Birta, zis Chinezu
Cristi China-Birta, zis Chinezu

Cristi China-Birta, zis Chinezu, este un blogger cunoscut, mai ales datorită subiectelor de antreprenoriat pe care le abordează. Deşi are o diplomă de jurnalist, el a testat şi cum este să lucreze în politică, însă a renunţat.

Îmi aduc aminte de primăvara lui 1996, când m-am apucat serios de lucrat la calculator. Şi ce senzaţie ciudată am avut atunci când gândurile mele parcă refuzau să se lase rostite pe monitor via tastatură, după ce ani de zile pixul şi foaia au fost cele mai moderne scule „tehnologice" cu care am scris. Şi mi-am jurat atunci în barbă, speriat că la cei 21 de ani pe care-i aveam în acel moment mi-a fost atât de greu să adopt o tehnologie nouă, să nu mai păţesc aşa ceva niciodată. Şi mi-am ţinut promisiunea.

A spune că sunt în primul val când vine vorba despre noi gadgeturi şi device-uri ar fi o exagerare. Căci nu sunt ceea ce se poate numi „early adopter". Dar nici nu las multă vreme să treacă până să pun mâna să butonez un telefon nou, o tabletă proaspăt apărută sau orice alt tool care se bucură de ceva buzz. Căci merg pe principiul pe care l-am adoptat în 1996, acela de a nu mai lăsa să treacă pe lângă mine tehnologia. Aşa că testez tot ce prind, la nivel lejer, fără să forţez, doar să-mi fac o idee şi să pot spune „hai că l-am văzut şi p-ăsta".

În timp, mi-am dat seama că am ajuns, în activitatea profesională, să depind de gadgeturi. Îmi aduc aminte când mi s-a defectat telefonul iPhone 3. În cele cam 24 de ore în care am rămas fără el, parcă nu eram eu, deoarece în el aveam întregul meu program, aveam e-mailurile, contactele, tot felul de draft-uri de contracte, de prezentări, aveam toate căile de acces la lumea mea 2.0. Şi toate acestea s-au prăbuşit temporar pentru că mi s-a stricat mie telefonul.

A fost momentul în care am învăţat, cu auto-palmele de rigoare, ce înseamnă back-up. În continuare depind de toate aceste extensii tehnologice ale simţurilor noastre. Doar că am învăţat să le gestionez mai bine şi să mă bazez pe ele doar când e cazul şi doar în activitatea profesională. În rest, încerc să devin cât mai „uman" cu putinţă. Deşi, parcă din ce în ce mai mult, a fi uman în relaţia cu ceilalţi şi cu lumea modernă înseamnă a fi conectat la din ce în ce mai multă tehnologie. Un fel de cerc vicios de care mulţi dintre noi nici măcar nu-şi dau seama.

CE AM

- Telefon: iPhone 4 şi un iPhone 4S proaspăt cumpărat.
- Cameră foto: Canon Rebel XTI.
- Calculator: Laptop Dell Inspiron 1525 (în curs de renunţare la el).
- Televizor: LED Samsung 81 cm 32D5000.
- Tabletă: Samsung TAB 2 şi Prestigio Multipad 7070.
- E-book reader: Prestigio, modelul PER3162BN.

CE-MI PLACE

ZenBook de la Asus mi-a cam făcut cu ochiul, recunosc. Frumuşel foc, din punct de vedere al configuraţiei nu ai ce să-i reproşezi, funcţia „instant on" binevenită, viaţa bateriei, corespunzătoare. Plus că are „ceva"-ul acela care-mi place mie.

CE VREAU

Visez la o telecomandă universală cu care să gestionez toate device-urile când sunt acasă cu familia. Cu un buton mare, mare de „OFF".

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite