Sony aduce lumea lui Harry Potter mai aproape. Wonderbook este pașaportul de vrăjitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Sony a lansat, în premieră mondială, accesoriul Wonderbook pentru consola PlayStation 3. Acesta este asemănător unei cărți, dar împreună cu Sony Eye și jocul „Book of Spells" introduce jucătorul în lumea lui Harry Potter, printre vrăjitori și incantații.

Lansarea a avut loc astăzi, iar de mâine, 14 noiembrie, Wonderbook va fi disponbilă pentru cumpărare. Însă pentru experiența completă de joc, utilizatorii au nevoie de Wonderbook, controller-ul (PS Move) care va simula bagheta de magician, Sony Eye - camera care va urmări mișcarea, și, desigur, o consolă PlayStation 3.

Prețul pentru toate acestea este de 1350 de lei, consola PS3 venind cu un spațiu de stocare de 12 GB. Jocul și cartea vor costa 170 de lei, iar controller-ul și camera Eye au preț de aproximativ 350 de lei.

Cei de la Sony au promis și alte jocuri pentru viitor, tot pe principiul realității augmentate. Următorul titlul va fi „Walking with Dinosaurs" care va readuce la viață (virtuală) animalele dispărute acum milioane de ani.

Prima impresie despre „Wonderbook: Book of Spells“

Realitatea augmentată nu mai este atât de science fiction pe cât părea cândva, acum poate fi realizată și cu un smartphone. Și nici urmărirea gesturilor, concept implementat de Sony în Wonderbook, nu mai este atât de nouă. Xbox 360 beneficiază de Kinect, controller-ul cu trei camere video care urmărește jucătorul. Și este pe piață de doi ani. Însă prețul este mai mare, la peste 550 de lei.

Wonderbook este un concept interesant, poate și distractiv pentru copii și adulți, dar nu este pe atât de inovator pe cât afirmă Sony. Da, este de apreciat faptul că jocul este integral în limba română, text și voce, și că a fost lansat în premieră, dar la nivel de acțiune și implementare a tehnicii nu impresionează.

De exemplu, la pronunțarea vrăjii „Wingardium Leviosa", jucătorul ar trebui s-o pronunțe pe cât de bine poate. Și pe cât de tare și clar poate. Ei bine, dacă nu poate, după câteva secunde jocul își continuă oricum firul acțiunii. Apoi, controllerul PS Move putea fi puțin mai mic, mai subțire. Unui adult nu i-ar fi deloc greu să-l folosească, dar un copil l-ar putea găsi drept incomod. Iar estetic este ca o lanternă cu un bec colorat în vârf.

Cât privește partea grafică și audio, producătorul s-a achitat bine de sarcini. „Book of Spells" reproduce fidel decorul din lumea lui Harry Potter, iar vocile care ghidează jucătorul și-i detaliază povestea sunt ale unor actori profesioniști. Pentru copii și fanii cărților cu Harry Potter este un produs binevenit, interesant, dar pentru ceilalți se poate să fie prea puțin și să nu merite investiția. Succesul poate veni însă prin titlurile care urmează să fie lansate

Tu ai cumpăra „Wonderbook: Book of Spells"?

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite