Sony Ericsson se redresează financiar prin preţuri reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul a adoptat această modalitate de business pentru creşterea volumului de vânzări Terminale dedicate segmentului business, însă la preţuri entry-level, pare să fie strategia

Producătorul a adoptat această modalitate de business pentru creşterea volumului de vânzări

Terminale dedicate segmentului business, însă la preţuri entry-level, pare să fie strategia Sony Ericsson pentru redresarea financiară.

Sony Ericsson a precizat că profitul înainte de impozitare obţinut în primul trimestru din 2008 a scăzut la 193 milioane euro, cu mult sub performanţa de 362 milioane euro înregistrată în perioada similară din 2007.

Grupul a estimat, în cursul lunii martie a acestui an, că profitul se va plasa undeva între 150 şi 200 milioane euro, adăugând noi temeri acestui sector deja afectat şi ducând la deprecierea titlurilor Sony Ericsson.

Compania a precizat că preţul mediu de vânzare pentru telefoanele sale mobile, un indicator cheie pentru analiştii industriei, a scăzut la 121 euro de la nivelul de 134 înregistrat anul trecut. Vânzările grupului au scăzut la 2,7 miliarde euro, de la 2,9 miliarde în perioada similară din 2007, depăşind însă estimările analiştilor, de 2,64 miliarde euro.

Business în toată regula

Noul terminal cu ecran senzitiv reprezintă un model mult mai ieftin decât vârful de gamă Sony-Ericsson P1i. Chiar dacă are un singur difuzor, la G700 tonurile de apel se aud foarte clar şi tare, fiind poziţionat peste media telefoanelor din această categorie.

Este foarte greu să ratezi un apel fiindcă nu ai auzit soneria, însă este mult mai uşor atunci când aparatul este pus pe vibraţii. Cu preţuri cuprinse între 1.000 şi 1.200 de lei, G 700 este printre cele mai ieftine telefoane cu ecran senzitiv de pe piaţă. Mulţi văd în Nokia N82 un concurent serios, însă, modelul finaldez este mai degrabă un terminal music player, decât business.

G 700 străluceşte prin soluţiile foto, camera de 3,2 megapixeli fiind de încredere. Bliţul este destul de puternic, soluţia X Pict Story este interesantă. Poţi alege o poză, adaugi text şi poţi s-o publici pentru prieteni şi familie.

X-Pict Story creează prezentări de poze impresionante, pe care poţi să le completezi cu sunet şi tranziţii în telefon. La capitolul minusuri putem trece lipsa sistemului EDGE, acuzată mai ales de cei care folosesc des serviciile 3G. Un alt mare minus este lipsa conexiunii la internet prin intermediu tehnologiei WiFi, utilizată de tot mai mulţi români.

Terminalul C902 reprezintă răspunsul Sony-Ericsson la moda telefoanelor fashion, numai că producătorul a implementat şi o cameră foto de excepţie, cu funcţii inovative.

Mai mult aparat foto decât telefon

Telefonul C902 este conceput pentru imagini de excepţie. Capacul glisant al obiectivului activează camera de 5 megapixeli. Poţi regla setările prin tastele senzitive de pe ecran. Camera digitală oferă imagini clare, de înaltă rezoluţie, cu caracteristici asemenea camerelor independente.

Activează funcţia "BestPic" pentru a face nouă fotografii într-o succesiune rapidă, cu o singură apăsare a butonului camerei. Viteza internetului mobil pe telefon este comparabilă cu cea a conexiunilor de bandă largă.

Descarci destul de repede fişiere mari sau attachmenturile din e-mail. Obţii legătura cu site-urile web şi transmisiile de ştiri pe ecran în doar câteva secunde. C 902 are client email incorporat şi poţi să verifici şi trimiţi mesaje email de oriunde în lume.

Conexiunile wireless reprezintă un alt atu, pentru că te poţi conecta la alte dispozotive prin Bluetooth pentru a trimite date. De asemenea, poţi utiliza fluxurile fotografice pentru a examina blogul tău şi pe ale prietenilor. Accesează-le pe toate dintr-un singur loc: albumul foto media al telefonului.

2,7 miliarde de euro reprezintă vânzările grupului în primul trimestru din 2008, cu două milioane de euro mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă din 2006

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite