Site-ul care te provoacă să nu faci nimic pentru două minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când toate site-urile ne bombardează cu informaţii, există un site care ne provoacă să nu facem nimic.

Acest site simplu - Nu face nimic timp de două minute - te provoacă să nu faci nimic. Dacă atingi mouse-ul sau tastarura, pe monitor îţi va apărea un mesaj care îţi indică "Eroare" şi cronometul incepe iarăşi să numere descrescător de la două minute.

Jurnaliştii de la Mashable îi propun creatorului să instaleze şi o cameră cu senzori pe site, astfel încât să existe o singură soluţie de a trece de acest test: să rămâi nemişcat şi abia să respiri.

Deşi sună ca o pedeapsă, site-ul îşi propune să îşi relaxeze vizitatorii: le oferă muzică ambientală şi îi provoacă să se liniştească pentru două minute.

Site-ul are ca imagine de background un apus de soare reflecându-se în ocean, iar sunetul valurilor care se sparg când ajung la mal este redat pe fundal. În centru se află un cronometru.

Creatorul site-ului Do Nothing for 2 Minutes, Alex Tew, a fost numit pentru ideile sale, de Daily Telegraph, "Cel mai enervant om de pe Internet". Una dintre ideile pentru care este recunoscut se numeşte Million Dollar Home Page, când acesta încerca să îi convingă pe vizitatori să cumpere pixeli dintr-o imagine cu un milion de pixeli, pentru un dolar bucata. Alex a reuşit să strângă atunci 1,037,100$ cu care şi-a plătit studiile.

Alex Tew povesteşte cum i-a venit ideea:

"Mă gândeam că petrecem fiecare minut al fiecărei zile cu acces la o sursă nelimitată de informaţii, până la saturaţie. Am citit undeva cum că există dovezi că internetul ne "rescrie" creierul, pentru că primim câte o doză de dopamină de fiecare dată când verificăm emailul sau contul de Facebook şi descoperim un update. În timp, dezvoltăm un tip de deficit de atenţie. Ceea ce nu este chiar grozav în ceea ce priveşte productivitatea noastră."

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite