Şi bătrânii trec pe smartphone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârstnicii încearcă să  se adapteze la noile tehnologii
Vârstnicii încearcă să se adapteze la noile tehnologii

Un nou studiu realizat de americani arată că, în ultimele trei luni, numărul bătrânilor care şi-au cumpărat un smartphone a crescut cu 5% în ultimele trei luni.

Rata de creştere pe acest segment a fost depăşită doar de cea înregistrată pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, scrie „The Daily Telegraph". Totuşi, persoanele în vârstă sunt încă rezervate în a-şi achiziţiona un telefon mobil modern. Rezultatele studiului arată că trei din zece bătrâni se gândesc de mai multe ori înainte de a-şi achiziona un smartphone.

În acelaşi timp, două treimi dintre cei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani ar vrea să aibă un telefon de la Apple, Samsung sau un BlackBerry. Majoritatea celor care au sub 44 de ani au un telefon modern. Din categoria de vârstă 25-34 de ani, 62% au un smartphone, iar din categoria 18-24 de ani şi 35-44 de ani, 54% folosesc deja un astfel de terminal. Unii dintre cei care au un smartphone devin însă dependenţi de el. 39% din utilizatori nu se pot despărţi de gadget nici în baie, iar 45% se folosesc de el pentru a-şi planifica activităţile de zi cu zi, arată un studiu realizat de Google.

Mai important decât televizorul

Dacă ar fi să aleagă între televizor şi un smarthone, un respondent din cinci ar prefera telefonul, potrivit studiului citat de TechCrunch.com. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte numărul de persoane care deţin un smartphone. Un clasament regional arată că ţara noastră este pe locul 15 în privinţa răspândirii telefoanelor mobile inteligente. Astfel, conform raportului, la noi, doar 8,4% din totalul telefoanelor mobile sunt smartphone-uri. Slovenia, Turcia şi Lituania conduc clasamentul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite