Serviciul Google Real Time, motor de căutare cu informaţii în timp real

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când are loc un eveniment major, există  internauţi care doresc să citească online şi opiniile altor persoane cu privire la respectivul subiect. Adică aşa cum se întâmplă la Twitter, care adună link-urile adăugate de utilizatori în timp real.

Acum, acest lucru este posibil şi pentru utilizatorii motorului de căutare Google, întrucât compania a lansat un site prin intermediul căruia informaţiile căutate pot fi găsite în timp real.

Acest serviciu, numit Google Real Time, poate fi folosite separat de motor principal de căutare al companiei, pentru a ajuta oamenii să găsească cele mai recente conversaţii online pe diferite teme, scrie Wall Street Journal.

Serviciul afişează mesajele postate de utilizatorii Twitter, Facebook sau MySpace. Dylan Casey, product manager Google, a declarat, într-un interviu, că "utilizatorii încep să înţeleagă că aceste platforme reprezintă o sursă importantă de informaţii despre ceea ce se întâmplă în timp real. Noi le oferim oamenilor mai multe instrumente pentru a detalia aceste rezultate".

Deşi a fost introdus încă din decembrie anul trecut, motorul de cautare Google Real Time a fost semnificativ îmbunătăţit. Un exemplu ar fi restrângerea căutării la o anumită zonă geografică. Spre exemplu, dacă te afli în vizită într-un anumit oraş, poţi căuta conversaţii legate de evenimente curente, localuri sau orice altceva legat de locaţia respectivă. De asemenea, exxistă posibilitatea de a primi alerte atunci când sunt adăugate mesaje noi cu privire la subiectul care te interesează.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite