Şapte zile: Recordul de zbor pentru un avion cu energie solară / Va rămâne în zbor încă 7 zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeronava britanică fără pilot la bord, Zephyr, a doborât recordul pentru cel mai lung zbor al unui avion alimentat cu energie solară.

Aparatul a decolat, vinerea trecută, de pe o pistă dintr-un complex militar din Yuma, Arizona şi este încă în aer! Managerul proiectului, Jon Saltmarsh, a declarat că Zephyr va ateriza după ce se vor împlini două săptămâni de zbor neîntrerupt.

Zephyr a zburat încontinuu, zi şi noapte, folosindu-se de energia stocată în baterii pe timpul zilei. Avionul a fost construit şi dezvoltat de către compania britanică de apărare şi cercetare QinetiQ.

Până în prezent, recordul de zbor pentru un avion fără pilot, propulsat de enrgia solară, a fost de 30 de ore şi 24 de minute, înregistrat de o aeronavă americană, Global Hawk, potrivit BBC. Zephyr a zburat 80 de ore în trecut, însă reprezentanţii Federaţiei Aeronautice Internaţionale nu au fost prezenţi pentru a înregistra performanţa.

Este pentru a doua oară în acest an când un avion propulsat de energia solară face performanţă. Luna trecută, Andre Borschberg a fost prima persoană care a pilotat un avion alimentat de energie solară pe timp de noapte.

Citiţi şi:

VIDEO Marea Britanie a prezentat prototipul unui avion fără pilot

 VIDEO Un avion propulsat de energie solară a realizat prima cursă pe timp de noapte

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite