Un nou website va stabili care este cel mai talentat hacker din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou website va stabili care este cel mai talentat hacker din lume, prin susţinerea unei competiţii în care internauţii vor încerca să treacă de sistemele de securitate ale mai multor pagini de web. Cu cât site-ul hackuit este mai important, cu atât mai multe puncte primeşte hackerul care a reuşit să-i găsească vulnerabilităţile.

Rank My Hack este comunitatea care perminte internauţilor să primească puncte pentru atacarea site-urilor. Rank My Hack funcţionează pe principiul "The bigger the site, the bigger the points".

În prezent, hackerul intitulat "Mudkip" este cel care conduce topul cu patru milioane de puncte adunate, cele mai multe fiind obţinute după atacarea "Huffington Post", pentru care a primit 1,6 milioane de puncte. Mudkip a reuşit să spargă sistemele de securitate a 16 site-uri, în mai puţin de o lună, scrie "The Telegraph".

Un alt exemplu este "Blackfan", care a oferit companiei Google un "bug" în motorul de căutare. Acesta nu a cauzat probleme utilizatorilor, au precizat oficialii Google.

În topul site-urilor cu cele mai multe puncte se mai află Mapquest, Yahoo, şi Mozzila. Rank My Hack oferă şi o funcţie de căutare, care permite utilizatorilor de a vedea câte puncte primesc pentru un anumit site atacat.

Deocamdată, comunitatea Rank My Hack este formată din 700 de membri, fiind creată de "s0lar", un hacker care susţine că este un student la Informatică din Marea Britanie.

"Până acum, când întâlneai un hacker pe vreun forum, nu aveai cum să-l identifici şi să afli ce ştie să facă. RankMyHack.com a fost conceput tocmai pentru a face o diferenţiere între abilităţile lor", a scris s0lar pe site.

Acest site este primul care face un top pe baza punctelor obţinute din atacarea altor site-uri. În acelaşi timp oferă şi un top cu cele mai bune site-uri şi punctele pe care le oferă.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite